Про затвердження Методики розрахунку збитків завданих особам які постраждали внаслідок уведення карантинного режиму для тварин або у зв'язку проведенням робіт спрямованих на ліквідацію хвороб тварин, Детальна інформація

Про затвердження Методики розрахунку збитків завданих особам які постраждали внаслідок уведення карантинного режиму для тварин або у зв'язку проведенням робіт спрямованих на ліквідацію хвороб тварин
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10
Скачувань: 954
МЕТОДИКА

розрахунку збитків, завданих особам, які постраждали

внаслідок уведення карантинного режиму для тварин або

у зв'язку з проведенням робіт, спрямованих на ліквідацію

та профілактику карантинних хвороб тварин

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Ця Методика розроблена відповідно до ст. 29 Закону України "Про ветеринарну медицину" ( 2498-12 ) та на виконання Указу Президента України від 22 березня 2001 року N 192 ( 192/2001 ) "Про невідкладні заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001 року N 798 ( 798-2001-п ) "Про Порядок відшкодування матеріальних збитків особам, які постраждали внаслідок введення карантинного режиму для тварин або у зв'язку з проведенням робіт, спрямованих на ліквідацію та профілактику карантинних хвороб тварин".

1.2. Методика визначає втрачене або пошкоджене майно, яке підлягає відшкодуванню, порядок і умови виплати відшкодування матеріальних збитків фізичним і юридичним особам, які постраждали внаслідок уведення карантинного режиму для тварин або у зв'язку з проведенням робіт, спрямованих на ліквідацію та профілактику карантинних хвороб тварин (далі - потерпілі особи).

2. МАЙНО, ЩО ПІДЛЯГАЄ ВІДШКОДУВАННЮ

2.1. Тварини, які знищуються за розпорядженням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії за місцем уведення карантинного режиму, та ті, що загинули від карантинних хвороб або в разі ускладнень при проведенні планових і вимушених вакцинацій.

2.2. Знищена сільськогосподарська продукція, у тому числі сировина та продукція тваринного походження, корми рослинного та тваринного походження тощо.

2.3. Знищені або пошкоджені будівлі.

2.4. Знищений або пошкоджений інвентар, обладнання та інше майно.

2.5. Збитки, завдані потерпілим особам, що передбачалися на проведення карантинних заходів, у тому числі спеціальних будівельних та інших робіт, а саме будівництво дезбар'єрів, місць захоронення та знищення трупів тварин, гноївки тощо.

2.6. Витрати на проведення інших непередбачених робіт, які пов'язані з уведенням карантинного режиму, за визначенням Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією за місцем уведення карантинного режиму.

3. ПОРЯДОК ТА УМОВИ ВИЗНАЧЕННЯ РОЗМІРУ

ВІДШКОДУВАННЯ МАТЕРІАЛЬНИХ ЗБИТКІВ

3.1. Відшкодуванню підлягає вартість утраченого або пошкодженого майна потерпілих юридичних та фізичних осіб, у тому числі сільськогосподарських тварин, що загинули, були знищені або вимушено забиті.

3.2. Розмір (сума) відшкодування - грошова сума, у межах якої проводиться виплата потерпілій особі відшкодування матеріальних збитків унаслідок уведення карантинного режиму для тварин або у зв'язку з проведенням робіт, спрямованих на ліквідацію та профілактику карантинних хвороб тварин.

3.3. Вартість відшкодування не повинна перевищувати одного з двох показників:

3.3.1. Балансової вартості на останню звітну дату перед поданням заяви (клопотання) потерпілої юридичної особи, якщо такий облік ведеться;

3.3.2. Вартості однієї одиниці (виду тварин, продукції, будівлі, обладнання, майна для фізичних осіб) згідно з незалежним висновком експертів, що надається у порядку, установленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оцінну діяльність.

3.4. При знищенні будівель, обладнання, тварин, сільськогосподарської продукції, майна тощо уповноваженим представником виконавчої влади області, міста, району, селища, села за участю депутата (за згодою) обласної, міської, районної, сільської, селищної ради в присутності власника (представника власника), свідків складається відповідний акт, у якому зазначаються перелік майна, причини, необхідність і спосіб знищення, балансова вартість (якщо така існує), а при знищенні тварин - вид, вік, жива вага, вгодованість тощо.

3.5. На загиблих, вимушено забитих, у тому числі від ускладнень, які виникли протягом перших 14 діб після вакцинації проти карантинних хвороб, складається довідка лікаря ветеринарної медицини державної ветеринарної установи.

Довідки видаються на бланках та скріплюються печаткою державної ветеринарної установи.

3.6. За достовірність висновків відповідні експерти несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством.

3.7. Висновки експертів можуть бути оскаржені відповідно до законодавства. При цьому може бути проведено повторну експертизу за рахунок заявника.

B*

6

c

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes