Про затвердження Положення про Державний реєстр свідоцтв України на знаки для товарів і послуг (28.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про Державний реєстр свідоцтв України на знаки для товарів і послуг (28.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.5
Скачувань: 700
дату подання заявки;

повне ім'я або найменування й адресу власника (власників) свідоцтва;

адресу для листування;

перелік товарів і/або послуг, щодо яких здійснюється часткова відмова від свідоцтва.

У заяві також повинно бути зазначено, що особа, яка використовує знак на підставі ліцензійного договору, попереджена про відмову від свідоцтва, а також зазначено відомості про відсутність накладеного арешту на майно, до складу якого входять права, що засвідчуються свідоцтвом.

Заява підписується власником (власниками) свідоцтва, а якщо власником (власниками) свідоцтва є юридична особа (особи), то заяву підписує особа (особи), що має (мають) на це повноваження. Підпис складається з повного найменування посади особи (осіб), яка (які) підписує(ють) заяву, особистого підпису, ініціалів, прізвища, дати і скріплюється печаткою.

У разі змін, пов'язаних із частковою відмовою від свідоцтва, до заяви додається документ про сплату збору за внесення до реєстру з ініціативи власника свідоцтва змін щодо свідоцтва.

2.7. Заяву про повну або часткову відмову від свідоцтва або клопотання про зміну відомостей, що занесені до реєстру, продовження строку дії свідоцтва, видачу дубліката свідоцтва може подати представник у справах інтелектуальної власності (патентний повірений) або інша довірена особа. У цьому разі до клопотання або заяви додається довіреність, оформлена з дотриманням вимог законодавства.

Довіреність може стосуватись як одного свідоцтва або заявки, так і всіх свідоцтв або заявок одного й того самого власника за умови, що про це зазначено в довіреності.

У довіреності зазначаються:

повне ім'я особи на ім'я, якої вона видана;

обсяг повноважень, які надаються особі, на ім'я якої видано довіреність;

дата її вчинення, без якої довіреність вважається недійсною.

Довіреність підписується особою, яка її видала. Якщо довіреність видається юридичною особою України, то підпис особи, що має на це повноваження, скріплюється печаткою. Підпис складається з повного найменування посади особи, яка підписує довіреність, особистого підпису, ініціалів, прізвища.

Строк дії довіреності не може перевищувати трьох років. Якщо в довіреності зазначено більший строк, то довіреність дійсна три роки від дати її вчинення. Якщо строк дії довіреності не зазначений, то вона вважається дійсною протягом одного року від дати її вчинення.

Форма і строк дії довіреності, виданої поза межами України, визначаються за законом країни, де була видана довіреність.

Якщо довіреність викладена не українською мовою, то до неї додають переклад на українську мову.

Довіреність представнику в справах інтелектуальної власності (патентному повіреному), зареєстрованому в Держдепартаменті, для представництва особи може бути видана як самим власником свідоцтва, так і представником власника, що має відповідну довіреність, видану власником свідоцтва. У цьому разі до Держдепартаменту необхідно подати обидві довіреності.

Будь-яке призначення представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) або іншої довіреної особи може бути скасоване особами, які здійснили це призначення, або їх правонаступниками.

У разі зміни представника в справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) або іншої довіреної особи власник має письмово повідомити про це Держдепартамент.

2.8. Держдепартамент видає або надсилає власнику (власникам) свідоцтва чи довіреній особі доповнення до свідоцтва щодо продовження строку дії свідоцтва, зміни власника свідоцтва внаслідок передачі права власності та інших змін у відомостях щодо реєстрації знака за встановленою формою, наведеною в додатках 1, 2 до цього Положення.

Держдепартамент здійснює окрему реєстрацію знака щодо товарів і/або послуг, щодо яких відбулася часткова передача права власності на знак, та видає нове свідоцтво, у якому поряд з номером свідоцтва базової реєстрації проставляється літера А (при наступному розділенні - наступна літера української абетки).

Доповнення до свідоцтва надсилаються за адресою, зазначеною в клопотанні або заяві.

2.9. Держдепартамент видає або надсилає власнику свідоцтва чи довіреній особі повідомлення про припинення дії свідоцтва в разі несплати збору за продовження дії свідоцтва.

3. Видача свідоцтва

3.1. Видача свідоцтва здійснюється Держдепартаментом у місячний строк після державної реєстрації знака за наявності документа про сплату державного мита за його видачу.

3.2. Свідоцтво видається за встановленою формою, наведеною в додатку 3 до цього Положення. Свідоцтво засвідчується підписом голови Держдепартаменту та печаткою Держдепартаменту.

3.3. Свідоцтво видається особі, яка має право на його одержання, або надсилається за адресою для листування. Якщо право на одержання свідоцтва мають кілька осіб, то їм видається одне свідоцтво.

3.4. До виданого свідоцтва на вимогу його власника (власників) Держдепартамент уносить виправлення очевидних помилок (відповідно до пунктів 2.5, 2.7 цього Положення) з наступним повідомленням про це в бюлетені.

3.5. За клопотанням власника (власників) свідоцтва Держдепартамент видає або надсилає за адресою, зазначеною в клопотанні, дублікат свідоцтва.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes