Про внесення змін та доповнень до Типової технології митного контролю та митного оформлення товарів та інших предметів (01.02.2002), Детальна інформація

Про внесення змін та доповнень до Типової технології митного контролю та митного оформлення товарів та інших предметів (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.5
Скачувань: 745
0090 Про внесення змін та доповнень до Типової технології митного контролю та митного оформлення товарів та інших предметів (01.02.2002)

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

N 30 від 21.01.2002 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

1 лютого 2002 р.

за N 90/6378

Про внесення змін та доповнень до Типової технології

митного контролю та митного оформлення

товарів та інших предметів

Відповідно до Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2001 N 412 ( 412-2001-п ), та з метою забезпечення захисту прав інтелектуальної власності при переміщенні через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, Н А К А З У Ю:

1. Внести до Типової технології митного контролю та митного оформлення товарів та інших предметів, затвердженої наказом Держмитслужби України від 30.12.98 N 828 ( z0032-99 ) і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21.01.99 за N 32/3325, такі зміни й доповнення:

1.1. Доповнити опис 3-го етапу перед розділом "ВМД не приймається для оформлення" частиною такого змісту:

"Після заповнення журналу обліку ВМД вантажний відділ здійснює перевірку наявності задекларованого товару в реєстрі товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, який ведеться Держмитслужбою.

Посадова особа митного органу, яка здійснює контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, повідомляє під підпис начальникам вантажних відділів митниці (начальникам змін, старшим змін) про назви й коди за УКТ ЗЕД ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ) товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності та внесені до реєстру, який ведеться Держмитслужбою.

Вантажний відділ у разі збігу назви та коду за УКТ ЗЕД заявленого товару з даними, внесеними до реєстру, який ведеться Держмитслужбою, того ж дня наявними засобами зв'язку повідомляє посадову особу митного органу, яка здійснює контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, про заявлений товар (назву товару, код за УКТ ЗЕД, назву та реквізити відправника, одержувача й перевізника, країну відправлення або призначення тощо).

B*

&

\x0152

\x017D

прийняте рішення ця посадова особа наявними засобами зв'язку повідомляє вантажний відділ.

У разі прийняття посадовою особою митного органу, яка здійснює контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, рішення про можливість здійснення митного оформлення вантажний відділ переходить до виконання 4-го етапу митного оформлення.

У разі прийняття цією посадовою особою рішення про потребу здійснення огляду товару з виїздом на місце оформлення вона здійснює виїзд на місце оформлення та визначає наявність підстав для зупинення митного оформлення товару. У разі відповідності заявленого товару даним про цей товар, внесеним до програмно-інформаційного комплексу "Реєстрація та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності" Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України, посадова особа митного органу, яка здійснює контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, робить запис на звороті 1-го примірника ВМД: "Товар відповідає даним про нього, внесеним до реєстру Держмитслужби України".

За наявності достатніх підстав вважати, що переміщення товару, що містить об'єкт інтелектуальної власності, здійснюється з порушенням прав інтелектуальної власності, ця посадова особа митного органу протягом однієї доби готує та надсилає повідомлення (листом, факсом або засобами електронного зв'язку) правовласнику або його представнику, декларанту та Держмитслужбі про зупинення митного оформлення на 15 календарних днів. Повідомлення підписується начальником митниці або його заступником, до функціональних обов'язків якого входить здійснення контролю за переміщенням через митний кордон товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності. Відповідний запис робиться в графі "Примітки" журналу обліку ВМД.

Товари, митне оформлення яких зупинено митними органами з метою встановлення, чи дотримано права інтелектуальної власності, підлягають обов'язковому переданню митниці для зберігання".

2. Управлінню захисту прав інтелектуальної власності (Петрова Т. К.) та Правовому управлінню (Мельник М. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Управлінню справами (Карпенко В. П.) забезпечити тиражування та розсилку цього наказу регіональним митницям, митницям після його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

4. Начальникам регіональних митниць, митниць довести наказ до відома суб'єктів ЗЕД, у тому числі шляхом висвітлення його в місцевих засобах масової інформації та на наочних інформаційних стендах у місцях розташування відповідних підрозділів митниць.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П. В.

Голова Служби М.М.Каленський

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes