Про затвердження Порядку здійснення Міністерством фінансів України та його органами своїх функцій щодо органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, Детальна інформація

Про затвердження Порядку здійснення Міністерством фінансів України та його органами своїх функцій щодо органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.5
Скачувань: 767
своїх функцій щодо органів державної влади, місцевого

самоврядування, підприємств, установ, організацій, що

провадять діяльність, пов'язану з державною таємницею

1. Міністерство фінансів України та його органи (далі - Мінфін) мають право провадити діяльність, пов'язану з державною таємницею, після надання їм Службою безпеки України відповідно до ст.20 Закону України "Про державну таємницю" ( 3855-12 ) спеціального дозволу на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

2. Доступ працівників Мінфіну до державної таємниці в органах державної влади та місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (далі - підприємства, установи, організації), куди вони прибули для виконання своїх завдань та функцій, оформляється з письмового дозволу керівників цих підприємств, установ та організацій після пред'явлення особистого службового посвідчення, довідки відповідної форми про наявність допуску до державної таємниці (далі - довідка) та припису на виконання завдання (далі - припис), які передбачені чинним законодавством України.

3. Припис на виконання завдання має містити повну назву підприємства, установи, організації, їх структурних підрозділів, куди відряджається працівник Мінфіну, його посаду, прізвище та ініціали; зміст, підстави.

Право підпису приписів мають: Міністр фінансів України, Державний секретар Мінфіну, перший заступник Державного секретаря, заступники Державного секретаря, керівники органів Мінфіну.

Припис видається для роботи тільки на одному підприємстві, в установі, організації. Якщо в приписі викладено відомості, віднесені до державної таємниці, то йому надається відповідний гриф секретності, після чого його реєструють та пересилають з дотриманням вимог режиму секретності.

4. Довідки про наявність допуску до державної таємниці підписуються начальником режимно-секретного органу (далі - РСО) Мінфіну, реєструються в журналі обліку видачі працівникам довідок про допуск і видаються під розписку у цьому журналі на строк до 12 місяців.

B*

H

\x00B4



ue

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x6001\x0081\x1C00мницею. Після того, як потреба у використанні довідки відпала або закінчився термін її дії, її повертають до РСО Мінфіну і знищують з позначкою у зазначеному вище журналі, завіреною підписами двох працівників РСО.

5. Працівник Мінфіну передає припис разом із довідкою керівникові РСО підприємства, установи, організації, куди він прибув для виконання завдання. Зазначені документи реєструють у журналі обліку відряджених осіб за формою 70. Співробітником РСО робиться позначка в приписі про наявність у особи форми допуску до державної таємниці. Про зміст припису доповідається керівникові підприємства, установи, організації, куди працівник прибув для виконання завдання, або особі, що виконує його обов'язки, чи заступникові (помічнику) керівника з питань режиму.

6. Дозвіл працівникам Мінфіну на доступ до відомостей, що становлять державну таємницю, оформляється у формі письмової резолюції на приписі, яка за змістом має бути конкретною (зазначається місце та терміни проведення заходів).

Ступінь секретності відомостей, з якими може бути ознайомлений працівник Мінфіну, має відповідати формі допуску до державної таємниці, яку йому надано.

7. У разі позитивного вирішення питання про надання дозволу припис з відповідною письмовою резолюцією передається начальникам тих структурних підрозділів підприємства, установи, організації, де працівник Мінфіну має здійснювати свої функції. Керівники структурних підрозділів безпосередньо вирішують питання щодо створення відповідних умов для роботи з секретними документами, видають розпорядження про обсяг інформації, до якої надано доступ (номери справ, томів справ, документів тощо), а також організовують контроль за дотриманням вимог режиму секретності.

8. Працівники Мінфіну зобов'язані виконувати встановлені на підприємстві, в установі, організації вимоги режиму секретності і таємного діловодства. Вони можуть отримувати в РСО необхідні для роботи матеріальні носії секретної інформації і знайомитися з ними в порядку, визначеному чинним законодавством України.

9. Після закінчення працівником Мінфіну роботи начальник структурного підрозділу підприємства, установи, організації на зворотному боці припису зазначає, з якими конкретно документами цей працівник ознайомлений, ступінь секретності відомостей, що містяться в них. Припис зберігається в РСО підприємства, установи, організації протягом терміну, визначеного строком дії найвищого грифа секретності документів, з якими знайомився працівник Мінфіну.

Працівнику Мінфіну повертається довідка, у якій робиться позначка, завірена підписом начальника РСО та печаткою, про ступінь секретності відомостей, з якими він був ознайомлений під час виконання завдання.

10. Згідно з вимогами статті 28 Закону України "Про державну таємницю" ( 3855-12 ) співробітники Мінфіну, які обізнані з відомостями, що становлять державну таємницю, зобов'язані:

не допускати розголошення будь-яким способом державної таємниці, яка їм довірена або стала відома у зв'язку з виконанням службових обов'язків;

не брати участі в діяльності політичних партій та громадських організацій, діяльність яких заборонена в порядку, встановленому законом;

не сприяти іноземним державам, іноземним організаціям чи їх представникам, а також окремим іноземцям та особам без громадянства у провадженні діяльності, що завдає шкоди інтересам національної безпеки України;

виконувати вимоги режиму секретності;

повідомляти посадових осіб, які надали їм допуск до державної таємниці, та відповідні РСО про виникнення обставин, які згідно з вимогами статті 23 Закону України "Про державну таємницю" ( 3855-12 ) є підставою для відмови у наданні допуску до державної таємниці, або інших обставин, що перешкоджають збереженню довіреної їм державної таємниці, а також про свій виїзд з України;

додержуватись інших вимог чинного законодавства про державну таємницю.

11. Посадові особи за порушення законодавства про державну таємницю несуть дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes