Органiзацiя оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Органiзацiя оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 15
Предмет: Менеджмент
Автор: Холявко Олексій
Розмір: 40.1
Скачувань: 2885
1.1. Види і форми заробітної плати – ст. 4

1.2. Порядок нарахування заробітної плати працівникам – ст. 9

1.3.Утримання і вирахування із заробітної платні – ст. 17

1.4. Порядок оформлення й облік розрахунків з оплати праці – ст. 28

2. Характеристика підприємства – ст. 30

2.1. Основні техніко-економічні характеристики підприємства – ст. 30

2.2 Розрахунок річного фонду заробітної плати основних робітників – ст.35

ВИСНОВОК – ст. 37

Використана література – ст. 38















В С Т У П



У умовах ринкової економіки відбулися помітні зміни в оплаті праці, яка ставиться в залежність не тільки від результатів праці робітників, але і від ефективності діяльності виробничих підрозділів.

Оплата праці - це заробіток, розрахований, як правило, у грошовому вираженні, що по трудових договорах власник або уповноважений їм орган виплачує за виконану роботу або надані послуги.

Підприємство самостійно, але відповідно до законодавства, установлює штатний розклад, форми і системи оплати праці, преміювання. Облік праці і заробітної плати - один із найважливіших і складних ділянок роботи, що потребують точних і оперативних даних, у яких відбивається зміна чисельності робітників, витрати робочого часу, категорії робітників, виробничих витрат.

Облік праці і заробітної плати займає одне з центральних місць у всій системі урахування на підприємстві. Заробітна плата є основним джерелом прибутків робітників фірми, підприємства.

Трудові прибутки робітника визначаються його особистим трудовим внеском з урахуванням кінцевих результатів діяльності підприємства або фірми. Вони регулюються податками і максимальними розмірами не обмежуються. Мінімальний розмір оплати праці встановлюється законодавством. На сьогоднішній день мінімальна заробітна плати становить 118 грн.

Основна мета даної курсової роботи заключається в висвітленні питань організації оплати праці на підприємстві, показати які існують види, форми і системи оплати праці і які з них використовує підприємство.

В даній роботі , на прикладі ВКЦ „Новоград – Волинськ – Авто” було проілюстровано як нараховується заробітна плата на підприємстві і як розраховується річний заробітної плати.

Курсова робота складається з двох частин: 1. Організація оплати праці на підприємстві: види, форми і системи оплати праці; 2. Характеристика підприємства. В першій частині висвітлюється процес організації оплати праці на підприємстві, другий розділ присвячений характеристиці обраного підприємства.

1. Організація оплати праці на підприємстві: види, форми і системи оплати праці

1.1. Види і форми заробітної плати



Види заробітної плати. Заробітна плата посідає одне із центральних місць в обліку на підприємстві. Основою організації оплати праці на підприємстві є тарифна система, яка включає: тарифні сітки, тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики (довідники). Тарифна система оплати праці використовується для розподілу робіт за їх складністю, а працівників - залежно від їх кваліфікації й відповідальності за розрядами тарифної сітки. Вона служить підставою для формування і диференціації розмірів заробітної плати.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes