Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування (18.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування (18.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.4
Скачувань: 777
Керування режимами роботи та виведення інформації на індикатори і механізм друкування чеків і звітів повинно здійснюватися через фіскальний блок.

23. Для виключення необхідності занесення дати і часу перед початком роботи годинник-календар повинен працювати незалежно від електроживлення реєстратора. У разі відключення електроживлення інформація в оперативній пам'яті та годиннику-календарі повинна зберігатися не менш як 1440 годин.

24. Конструкція фіскального блока повинна забезпечувати неможливість зміни чи знищення фіскальної інформації у фіскальній та оперативній пам'яті під впливом механічних, електромагнітних та кліматичних чинників, у тому числі під час технічного обслуговування та ремонту реєстратора.

25. Фіскальна інформація зберігається у фіскальній пам'яті у вигляді окремих записів встановлених формату і розрядності згідно з додатком.

26. Першим записом у фіскальній пам'яті може бути тільки заводський номер реєстратора і дата його занесення. Можливість повторного запису цих даних до фіскальної пам'яті має бути виключена.

27. Накопичення та занесення інформації до фіскальної пам'яті повинно виконуватися окремо для кожної податкової групи, окремо для сум, що стягуються з покупця (клієнта), та для сум, що виплачуються покупцю (клієнту). Операція з повернення коштів не повинна зменшувати підсумку розрахункових операцій.

У разі проведення розрахункових операцій в іноземній валюті накопичення даних про такі операції та їх занесення до фіскальної пам'яті реєстратора повинно виконуватися з перерахунком в національну валюту за попередньо запрограмованим курсом обміну.

28. Інформація повинна зберігатися у фіскальній пам'яті до закінчення терміну служби реєстратора за умови дотримання визначених виробником умов експлуатації.

29. Реєстратор з непошкодженим та опломбованим кожухом фіскального блока повинен забезпечувати збереження інформації в оперативній пам'яті (в тій частині, де зберігаються дані описів товарів та фіскальна інформація), у фіскальній пам'яті та годиннику-календарі у разі короткого замикання електричних контактів, доступ до яких можливий без розпломбування або пошкодження кожуха фіскального блока, а також при температурі навколишнього середовища від мінус 20 до плюс 55 град. C.

30. Програмне забезпечення реєстратора повинно бути доступним для зчитування у машинних кодах або у зашифрованому вигляді.

Додаток

до вимог щодо реалізації фіскальних функцій

реєстраторами розрахункових операцій

для різних сфер застосування

ФОРМАТ І РОЗРЯДНІСТЬ ДАНИХ,

ЩО ЗБЕРІГАЮТЬСЯ У ФІСКАЛЬНІЙ ПАМ'ЯТІ

--------------------------------------------------------------------

N | Зміст запису | Розрядність | Кількість п/п| | | записів

--------------------------------------------------------------------

1. Заводський номер реєстратора не менш як 7 не більш як 1

2. Дата занесення заводського номера 6 не більш як 1

реєстратора

3. Фіскальний номер реєстратора 10 не менш як 4

4. Дата занесення фіскального номера 6 не менш як 4

реєстратора

5. Індивідуальний номер платника 12 не менш як 6

6. Дата занесення індивідуального 6 не менш як 6

номера платника

7. Ставка ПДВ у відсотках 3 (1) не менш як 6

8. Дата занесення розміру ставки ПДВ 6 не менш як 6

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes