Про заходи щодо забезпечення надходження коштів у рахунок погашення заборгованості за кредитами, залученими державою, Детальна інформація

Про заходи щодо забезпечення надходження коштів у рахунок погашення заборгованості за кредитами, залученими державою
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.4
Скачувань: 697
Луганська область

ВАТ "Луганський 11,763 4,907 "Облагротехсервіс"

Львівська область

ВАТ "Львівагрореммашпостач" 17,320 10,092

Сумська область

ВАТ "СОМ 15,574 12,150 "Сумиоблагротехсервіс"

Харківська область

Фермерське господарство 0,455 0,455 Строгого О.Ф.

Черкаська область

СП "Дако" 37,431 21,998

------------------------------------------------------------------ Усього 2 767,718 911,867

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 4 березня 2002 р. N 257

ПОРЯДОК

зарахування коштів, що надходитимуть у

рахунок погашення заборгованості за

кредитами, залученими державою або

під державні гарантії для закупівлі

сільськогосподарської техніки іноземного

виробництва, інших засобів для потреб

сільського господарства

1. Цей Порядок визначає механізм погашення заборгованості за кредитами, залученими державою або під державні гарантії для закупівлі сільськогосподарської техніки іноземного виробництва, інших засобів для потреб сільського господарства (далі - кредити), зарахування до доходів спеціального фонду державного бюджету коштів, що надходитимуть в рахунок такого погашення, відповідно до пункту 5 статті 31 Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" ( 2905-14 ).

2. У разі коли сільгосптоваровиробники та інші суб'єкти господарювання не в змозі погасити заборгованість за кредитами коштами, ця процедура здійснюється відповідно до законодавства шляхом передачі для реалізації НАК "Украгролізинг" сільськогосподарської продукції та іншого ліквідного майна, передачі у державну власність сільськогосподарської техніки іноземного виробництва, придбаної за рахунок кредитів (далі - техніка), для її подальшої передачі НАК "Украгролізинг".

3. Передача сільгосптоваровиробниками та іншими суб'єктами господарювання, які мають заборгованість за кредитами (далі - боржники), сільськогосподарської продукції та іншого ліквідного майна для реалізації НАК "Украгролізинг" здійснюється за погодженими з Компанією цінами.

Виручені НАК "Украгролізинг" кошти зараховуються на відкриті в органах Державного казначейства рахунки, на яких обліковуються кошти спеціального фонду державного бюджету.

Мінфін зменшує заборгованість боржників за кредитами на суму перерахованих до державного бюджету коштів.

4. Вартість техніки, що передається боржниками у державну власність згідно з пунктом 2 цього Порядку, визначається залежно від її технічного стану відповідно до законодавства. На відповідну суму Мінфіном зменшується заборгованість боржника за кредитами.

Техніка передається НАК "Украгролізинг" у рахунок видатків спеціального фонду державного бюджету як фінансування придбання сільськогосподарської техніки на умовах фінансового лізингу та заходів за операціями фінансового лізингу і використовується Компанією відповідно до Порядку використання коштів Державного бюджету України, що спрямовуються на фінансування державного лізингового фонду для технічного переоснащення агропромислового комплексу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 1999 р. N 1352 ( 1352-99-п ) (Офіційний вісник України, 1999 р., N 30, ст. 1537).

5. Операції, здійснені згідно з цим Порядком, відображаються в бухгалтерському обліку Мінфіну, Державного казначейства, боржника та НАК "Украгролізинг" за визначеними правилами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes