Про затвердження Положення про дисципліну працівників гірничих підприємств (13.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про дисципліну працівників гірничих підприємств (13.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.7
Скачувань: 806
10. За кожен випадок порушення гірничого законодавства може бути застосоване тільки одне дисциплінарне стягнення, передбачене пунктом 9 цього Положення.

11. Дисциплінарне стягнення у формі звільнення може бути застосоване до працівників на підставах, передбачених Кодексом законів про працю України ( 322-08 ).

12. Власник або уповноважений ним орган повинен забезпечити своєчасне виявлення і усунення причин, які призводять до порушень гірничого законодавства.

13. Дисциплінарне стягнення може накладати орган, якому надане право прийняття працівника на роботу (обрання, затвердження і призначення на посаду).

14. Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний особисто до накладення стягнення всебічно та об'єктивно з'ясувати причини допущеного порушення гірничого законодавства, попередньо зажадавши від працівника їх письмового пояснення. У разі відмови надати пояснення складається акт за підписом не менш як трьох осіб. Відмова працівника дати пояснення не може бути перешкодою для застосування дисциплінарного стягнення.

15. Вид дисциплінарного стягнення повинен відповідати ступеню провини і тяжкості допущеного порушення.

Визначаючи вид дисциплінарного стягнення, власник або уповноважений ним орган повинен брати до уваги тяжкість допущеного працівником порушення, розмір заподіяних збитків, обставини, за яких його допущено, та оцінку попередньої роботи працівника.

16. У разі застосування дисциплінарного стягнення власник або уповноважений ним орган не повинен принижувати особисту гідність працівника.

17. У разі коли за порушення гірничого законодавства передбачена кримінальна відповідальність, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний передати матеріали до відповідних правоохоронних органів.

18. Дисциплінарне стягнення застосовується не пізніше одного місяця з дня виявлення порушення не рахуючи часу звільнення працівника від роботи у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці.

Дисциплінарне стягнення не може накладатися пізніше шести місяців з дня вчинення порушення.

До зазначених термінів не включається час провадження в кримінальній справі.

19. Рішення про застосування дисциплінарного стягнення оформляється наказом та повідомляється працівнику під розписку.

20. Застосування дисциплінарного стягнення не звільняє працівника, який допустив порушення гірничого законодавства, від матеріальної відповідальності, передбаченої законодавством.

21. Якщо протягом року з дня накладення дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, то він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

Якщо працівник не допустив нового порушення гірничого законодавства і до того ж проявив себе як сумлінний працівник, то стягнення може бути зняте до закінчення одного року.

22. Дострокове зняття дисциплінарного стягнення провадиться власником або уповноваженим ним органом, який накладав стягнення.

Для зняття дисциплінарного стягнення, накладеного органом вищого рівня, власник або уповноважений ним орган порушує перед органом вищого рівня відповідне клопотання.

Зняття дисциплінарного стягнення провадиться наказом, про що повідомляється працівник.

23. Трудові спори з питань накладення дисциплінарних стягнень вирішуються в установленому законодавством порядку.

Заохочення за сумлінну працю

24. Працівники заохочуються за зразкове виконання трудових обов'язків, підвищення продуктивності праці, ефективності виробництва і якості роботи, суворе дотримання правил, норм та інструкцій з безпечного ведення робіт, новаторство, виявлені ініціативу, самовідданість і винахідливість у роботі, дбайливе ставлення до майна підприємства, тривалу і бездоганну працю.

25. До працівників можуть застосовуватися будь-які заохочення, що містяться в затверджених трудовими колективами правилах внутрішнього трудового розпорядку. Рішення про заохочення, крім усної подяки, оголошується в наказі і заноситься до трудової книжки працівника.

26. Працівники можуть бути нагороджені державними, урядовими нагородами та відомчими заохочувальними відзнаками в установленому законодавством порядку.

27. Протягом строку дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівників не застосовуються.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes