Про Порядок розроблення і затвердження нормативів граничнодопустимого рівня впливу фізичних та біологічних факторів стаціонарних джерел забруднення на стан атмосферного повітря (13.03.2002), Детальна інформація

Про Порядок розроблення і затвердження нормативів граничнодопустимого рівня впливу фізичних та біологічних факторів стаціонарних джерел забруднення на стан атмосферного повітря (13.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.7
Скачувань: 673
\x0161

\x00B4

>*B*

N



\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x3471 \x1C00джерел забруднення, зазначених у пункті 3 цього Порядку;

здійснити оцінку впливу фізичних та біологічних факторів на стан атмосферного повітря;

оформити заявку на нормативи;

визначити заходи щодо:

досягнення нормативів з урахуванням найдосконаліших доступних технологій у частині зменшення впливу фізичних та біологічних факторів;

охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації причин, наслідків забруднення атмосферного повітря;

остаточного припинення діяльності та приведення довкілля у задовільний стан;

додержання послідовності етапів технологічного процесу, коли є ризик перевищення встановлених нормативів;

здійснення контролю за додержанням встановлених нормативів та зниженням шкідливого впливу фізичних та біологічних факторів до нормативного рівня.

6. До розроблення нормативів суб'єкт господарювання може залучати установи, організації і заклади, яким Мінекоресурсів надає право на розроблення документів, що обгрунтовують рівень впливу фізичних та біологічних факторів на стан атмосферного повітря.

7. Документи оформляються відповідно до Інструкції про загальні вимоги до розроблення нормативів граничнодопустимого впливу фізичних та біологічних факторів стаціонарних джерел на стан атмосферного повітря та подаються суб'єктом господарювання на погодження до установи державної санітарно-епідеміологічної служби.

8. Установа державної санітарно-епідеміологічної служби розглядає подані документи протягом 30 календарних днів від дня їх надходження і у разі відсутності зауважень погоджує їх.

У разі наявності зауважень документи повертаються суб'єкту господарювання з викладом їх змісту та зазначенням терміну повторного подання.

9. Розроблені нормативи погоджуються з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у частині визначення термінів здійснення заходів щодо зниження шкідливого впливу фізичних та біологічних факторів до нормативного рівня.

10. Погоджені нормативи суб'єкт господарювання подає до територіального органу Мінекоресурсів у письмовій та електронній формах.

Територіальний орган Мінекоресурсів розглядає документи протягом 30 календарних днів і у разі відсутності зауважень затверджує нормативи.

У разі наявності зауважень документи повертаються суб'єкту господарювання з викладом їх змісту та зазначенням терміну повторного подання.

Рішення про затвердження нормативів надсилається суб'єкту господарювання та установі державної санітарно-епідеміологічної служби.

11. Перегляд встановлених нормативів проводиться у разі зміни обсягів та/або технології виробництва.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes