Про стан виконання Законів України "Про боротьбу з корупцією" та "Про державну службу" (18.03.2002), Детальна інформація

Про стан виконання Законів України "Про боротьбу з корупцією" та "Про державну службу" (18.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8
Скачувань: 608
Протягом року.

5. З метою запобігання фактам, корупції та хабарництва продовжити проведення заходів спрямованих на забезпечення додержання законності у процесі приватизації обласних енергопостачальних компаній, інших об'єктів, стратегічно важливих для безпеки і оборони держави, у тому числі при проведенні конкурсів з продажу пакетів акцій, передусім у регіонах, де сконцентровано значний промисловий потенціал.

Фонд державного майна, МВС, Державна

податкова адміністрація, СБУ.

Протягом року.

6. З метою викриття фактів корупційних діянь та забезпечення додержання законності провести перевірки діяльності державних органів та установ, які наділені повноваженнями з видачі ліцензій, дозволів тощо. Продовжити роботу, спрямовану на запобігання неправомірним діям з боку працівників, уповноважених на виконання функцій з оформлення і видачі ліцензій та інших дозволів.

Головдержслужба, МВС, СБУ, Державна

податкова адміністрація, Держпідприємництво.

Протягом року.

7. Здійснити комплекс заходів, спрямованих на запобігання та припинення корупційних діянь посадових осіб установ і організацій бюджетної сфери.

МВС, Державна податкова адміністрація, СБУ,

Головдержслужба, Державне казначейство,

Мінфін, Фонд державного майна.

Протягом року.

8. Продовжити проведення на базі Інституту управління при Національній академії внутрішніх справ підвищення кваліфікації працівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, на яких покладено обов'язки з організації роботи щодо запобігання фактам корупції (за окремим планом), і за результатами аналізу цієї роботи внести пропозиції щодо підвищення ефективності навчання зазначених осіб у 2003 році.

МВС, Головдержслужба.

Протягом року.

9. Проаналізувати ефективність роботи створених (призначених) у міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади підрозділів (працівників) з питань запобігання корупційним і злочинним проявам та вжити заходів до її поліпшення.

Головдержслужба, МВС, СБУ.

До 1 липня.

10. Забезпечити продовження функціонування робочої групи, створеної при Мін'юсті для аналізу нормативно-правових актів з питань запобігання та протидії корупції, організованій злочинності, насамперед у сфері економіки, та підготовки пропозицій щодо внесення відповідних змін до цих актів.

Мін'юст, МВС, Мінекономіки, Мінфін, СБУ,

Державна податкова адміністрація.

Протягом року.

11. Систематично інформувати громадськість про результати законотворчої та правозастосовної діяльності, спрямованої на боротьбу з корупцією, а також про резонансні факти корупції.

Держкомінформ, МВС, СБУ,

Державна податкова адміністрація.

Протягом року.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes