Про ввезення на митну територію України окремих видів товарів (29.03.2002), Детальна інформація

Про ввезення на митну територію України окремих видів товарів (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.1
Скачувань: 1456
0390 Про ввезення на митну територію України окремих видів товарів (29.03.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 березня 2002 р. N 390

Київ

Про ввезення на митну територію України

окремих видів товарів

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Установити, що в разі ввезення на митну територію України з будь-якою метою (крім транзиту через територію України) окремих видів товарів, перелік яких установлюється Державною митною службою залежно від виду транспорту, який використовується для їх переміщення, умовою пропуску через митний кордон України цих товарів є подання суб'єктом підприємницької діяльності, на адресу якого ввозяться товари, митниці, у зоні якої він знаходиться, попередньої вантажної митної декларації та її електронної копії.

Пропуск через митний кордон таких товарів здійснюється після перевірки митницею, розташованою на митному кордоні України, відповідності вантажу та відомостей товаросупровідних документів даним, зазначеним в електронній копії попередньої вантажної митної декларації.

Порядок заповнення та оформлення декларації, формат її електронної копії та порядок обміну електронними копіями між митними органами визначаються Державною митною службою.

2. Для цілей цієї постанови поняття "грошова застава", "фінансова гарантія незалежного фінансового посередника", "гарантійний лист" вживаються у значеннях, наведених у постановах Кабінету Міністрів України від 29 червня 1996 р. N 700 ( 700-96-п ) "Про Положення про надання митним органам України фінансових гарантій щодо обов'язкової доставки товарів до митниць призначення" (ЗП України, 1996 р., N 14, ст. 387) і від 4 жовтня 1996 р. N 1216 ( 1216-96-п ) "Про Положення про надання фінансових гарантій митним органам незалежними фінансовими посередниками щодо обов'язкової доставки товарів до митниць призначення" (ЗП України, 1996 р., N 18, ст. 518).

3. Установити, що в разі ввезення на митну територію України з будь-якою метою (крім транзиту через територію України) товарів, зазначених у пункті 1 цієї постанови, за обранням суб'єкта підприємницької діяльності, на адресу якого ввозяться товари, або уповноваженої ним особи застосовується один з таких заходів забезпечення доставки товарів до митниць призначення:

грошова застава, що попередньо вноситься на спеціальні рахунки митних органів у розмірі обов'язкових платежів, установлених для оподаткування таких товарів у разі їх ввезення з метою вільного використання на митній території України;

фінансова гарантія незалежного фінансового посередника;

гарантійний лист;

охорона та супроводження товарів силами митних органів;

перевезення на умовах Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів ( 995_012 ), 1975 року (Конвенція МДП) із застосуванням книжки МДП.

Порядок застосування заходів забезпечення доставки товарів до митниць призначення залежно від виду товару та виду транспорту, який використовується для його переміщення, визначається Державною митною службою.

4. Попередня вантажна митна декларація та її електронна копія не подаються, а заходи забезпечення доставки товарів до митниць призначення, передбачені пунктом 3 цієї постанови, не застосовуються у разі митного оформлення товарів безпосередньо в митниці, розташованій на митному кордоні України, у випадках, що визначаються Державною митною службою.

B*

2

4

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x5CC5§\x1C00доставки товарів до митниць призначення, передбачені пунктами 1 і 3 цієї постанови, до підприємств-резидентів України, які користуються режимом сприяння у період провадження ними зовнішньоекономічної діяльності.

6. Внести зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що додаються.

7. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком (додається).

8. Ця постанова набирає чинності через 30 днів після опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes