Про затвердження Положення про підрозділи ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про підрозділи ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.5
Скачувань: 753
0395 Про затвердження Положення про підрозділи ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів (29.03.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 березня 2002 р. N 395

Київ

Про затвердження Положення про

підрозділи ветеринарної міліції з

проведення карантинних

ветеринарних заходів

Відповідно до статті 9 Закону України "Про ветеринарну медицину" ( 2498-12 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про підрозділи ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів (додається).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 березня 2002 р. N 395

ПОЛОЖЕННЯ

про підрозділи ветеринарної міліції з

проведення карантинних ветеринарних заходів

1. Це Положення визначає організаційно-правові засади діяльності підрозділів ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів (далі - підрозділи ветеринарної міліції), визначає завдання та обов'язки, а також права їх працівників.

2. Для надання практичної допомоги державним установам ветеринарної медицини в організації та здійсненні заходів щодо профілактики, локалізації та ліквідації карантинних хвороб тварин утворюються такі підрозділи ветеринарної міліції:

у МВС - Управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів;

у головних управліннях МВС в Автономній Республіці Крим, м. Києві та Київській області, управліннях МВС в областях та м. Севастополі - відділи ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів;

у міських і районних відділах (управліннях) внутрішніх справ - відділення (відділи) ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів.

3. Управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів є самостійним структурним підрозділом МВС, яке організаційно підпорядковується одному із заступників Державного секретаря МВС згідно з розподілом обов'язків, а функціонально - Державному департаменту ветеринарної медицини. Територіальні підрозділи ветеринарної міліції організаційно підпорядковуються заступникам начальників головних управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, Київській області, м. Києві, управлінь МВС в областях і м. Севастополі міських і районних відділів (управлінь) внутрішніх справ, а функціонально - начальникам відповідних територіальних органів Державного департаменту ветеринарної медицини.

4. Підрозділи ветеринарної міліції у своїй діяльності керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами МВС і Державного департаменту ветеринарної медицини, а також цим Положенням.

5. Начальницький склад підрозділів ветеринарної міліції комплектується виключно лікарями ветеринарної медицини, які за посадами є державними інспекторами ветеринарної медицини.

Структура, штатний розпис та кошторис на утримання підрозділів ветеринарної міліції затверджуються відповідно Державним секретарем МВС, начальниками головних управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, м. Києві та Київській області, управлінь МВС в областях та м. Севастополі за погодженням з головою Державного департаменту ветеринарної медицини - Головним державним інспектором ветеринарної медицини України та начальниками управлінь державної ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

6. Використання особового складу підрозділів ветеринарної міліції під час здійснення заходів щодо профілактики, локалізації та ліквідації інфекційних захворювань тварин, не пов'язане з прямим виконанням обов'язків, передбачених цим Положенням, забороняється.

7. На працівників підрозділів ветеринарної міліції, яким відповідно до законодавства присвоєно спеціальні звання міліції, поширюються положення Закону України "Про міліцію" ( 565-12 ) в частині обов'язків працівників міліції, їх прав, правового і соціального захисту та відповідальності.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes