Про затвердження Порядку віднесення операцій резидентів у разі провадження ними зовнішньоекономічної діяльності до договорів виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва, Детальна інформація

Про затвердження Порядку віднесення операцій резидентів у разі провадження ними зовнішньоекономічної діяльності до договорів виробничої кооперації, консигнації, комплексного будівництва
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.9
Скачувань: 871
консигнації, комплексного будівництва,

оперативного та фінансового лізингу,

поставки складних технічних виробів

і товарів спеціального призначення

1. Дія цього Порядку поширюється на всіх суб'єктів господарювання - резидентів незалежно від форми власності.

2. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів виробничої кооперації, відносяться операції з поставки сировини, матеріалів, вузлів, деталей, запасних частин, заготовок напівфабрикатів, комплектуючих та інших виробів галузевого і міжгалузевого призначення, що технологічно взаємозв'язані і необхідні для спільного виготовлення кінцевої продукції, а також операції з надання послуг з проектних і ремонтних робіт, технічного обслуговування, пов'язаних з виготовленням та реалізацією кінцевої продукції.

3. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів консигнації, відносяться операції з реалізації товарів, відповідно до яких одна сторона (консигнатор) зобов'язується за дорученням другої сторони (консигнанта) протягом визначеного часу (терміну дії угоди консигнації) за обумовлену винагороду продати з консигнаційного складу від свого імені товари, які належать консигнанту.

4. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів комплексного будівництва, відносяться операції з виконання проектних і проектно-пошукових робіт, передачі "ноу-хау" в галузі будівництва та виробництва будівельних матеріалів, конструкцій, виконання будівельних, спеціальних та будівельно-монтажних робіт, у тому числі під час виконання договорів про реалізацію проектів за схемою "будувати - експлуатувати - передавати" (Build-Operate-Transfer), здійснення шефмонтажу та авторського нагляду у будівництві, виконання пусконалагоджувальних та гарантійних робіт (надання послуг), а також з поставки машин і механізмів, матеріалів, обладнання, будівельних конструкцій та матеріалів для виконання (надання) зазначених робіт (послуг).

5. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів поставки складних технічних виробів, відносяться операції з поставки устаткування частинами або складних технічних виробів, що потребують установки, монтажу, налагодження, гарантійного обслуговування і введення їх у дію на місці експлуатації, а також з поставки складних технічних виробів, термін виготовлення та транспортування яких перевищує 90 днів.

6. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів поставки товарів спеціального призначення, відносяться операції з міжнародних передач товарів військового призначення, визначені у Положенні про порядок державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 1997 р. N 1358 ( 1358-97-п ) (Офіційний вісник України, 1997 р., число 50, с. 50), а також з поставки продукції згідно з переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України.

7. До операцій резидентів, які здійснюються під час виконання договорів оперативного та фінансового лізингу (у формі міжнародного лізингу), відносяться операції, визначені у пункті 1 статті 4 Закону України "Про лізинг" ( 723/97-ВР ).

8. Резидент для одержання висновку щодо віднесення операцій резидента до договорів, визначених у статті 6 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" ( 185/94-ВР ), повинен подати до Мінекономіки такі документи:

1) лист-звернення, складений за довільною формою, з обов'язковими даними про:

стан виконання зовнішньоекономічного договору (контракту) на момент звернення;

необхідність продовження терміну повернення валютної виручки за зовнішньоекономічним договором (контрактом) із зазначенням суми заборгованості та терміну, необхідного для завершення розрахунків;

2) копії документів, що засвідчують здійснення зовнішньоекономічної операції (платіжні документи, довідки банків, вантажні митні декларації, коносамент тощо);

3) копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності;

hIR

hIR

B*

hIR

hIR

-

z

|

\x00D0

P

A

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x52CC

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x52CC

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes