Комп'ютеризація досліджень морфологічної структури мови та концепції створення морфологічних процесорів, Детальна інформація

Комп'ютеризація досліджень морфологічної структури мови та концепції створення морфологічних процесорів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 19.8
Скачувань: 1101
Національний університет

“Києво-Могилянська Академія”

Мобільні агенти і обчислення

Реферат з курсу “Програмне забезпечення інтелектуальних систем”

Виконав

студент 5-го курсу

департаменту комп’ютерних технологій

Кравченко І. О.

Київ, 1999р.

Зміст

TOC \o "1-1" Вступ PAGEREF _Toc469278366 \h 3

Мобільність PAGEREF _Toc469278367 \h 4

Переваги мобільних агентів PAGEREF _Toc469278368 \h 5

Структура управління мобільного агента PAGEREF _Toc469278369 \h 6

Мобільні обчислення – Obliq PAGEREF _Toc469278370 \h 7

Висновки PAGEREF _Toc469278371 \h 10

Список використаної літератури PAGEREF _Toc469278372 \h 11





Вступ

Мета взаємодії людського суспільства з комп'ютерами - зробити потужні програми легкими у використанні, зберігаючи їхній повний потенціал.

Новим жанром в індустрії програмного забезпечення стали програми, які можуть мігрувати від однієї машини до іншої, зберігаючи свій інтерфейс користувача і контекст виконання, зупиняти своє виконання перед міграцією і поновлювати його від того місця, де була зроблена зупинка перед міграцією, зберігаючи при цьому свій внутрішній стан під час переміщення. Такі програми не прив'язуються до одного користувача або до однієї машини, а можуть блукати вільно по мережі, надаючи сервіси користувачам, збираючи інформацію, і взаємодіяти з іншими програмами такого роду. Після переміщення, комп'ютер, на якому раніше знаходилась така програма, може припинити роботу без жодного впливу на її подальшу роботу, тобто таку програму з деяким припущенням можна називати вже не комп’ютерною, а мережною. Такий тип програм отримав назву міграційні програми (migratory applications), або мобільні агенти.

Міграція програм є корисною в контексті співробітництва, яке базується на теорії агентної взаємодії.

Наприклад:

1. Програми, які слідують за користувачем фізично: з дому на місце роботи і назад додому;

2.Програми, які обслуговують групу людей, мігруючи до комп’ютера кожного з них по черзі (щось на зразок диспетчера або секретаря);

3. Програми, які взаємодіють з людьми для задовільнення потреб певної особи (деякого фізичного агента).

Крім того, дослідження можливостей агентного підходу до програмування з недавнього часу розгорнулися в США, коли NASA (National Aeronautic Space Administration) оголосила своєю метою встановлення віртуальнюї присутності в космосі шляхом використання зондів-роботів. Справа в тому, що освоєння та дослідження космосу, а саме складність просторового довкілля вимагають таких машин, які водночас були б і механічними виконавцями команд, і водночас могли б автоматично, на далекій відстані від Землі, виконувати складні обчислення і приймати рішення в критичних ситуаціях автономно, не очікуючи команд, яка можуть просто запізнитися. Недавній зсув в фінансуванні проектів освоєння космічного простору від багатомільярдних вкладень, орієнтованих на великі екіпажі космонавтів, до дешевших, націлених на багато меншу кількість членів екіпажу, став вимагати створення космічних агрегатів, що контролюються інтелектуальними частково-незалежними об'єктами, відомими, як автономні агенти. І це природно, тому що великі дистанцій і затримки часу, які пов’язані з роботами в космосі, роблять неможливим керування роботами безпосередньо з Землі. Нові методи автономного управління зондами надають можливість подолати між іншими речами проблеми великих відстаней і часу.

Поточні дослідження встановлюють, як контролювати взаємодію між такими агентами, їхніми внутрішніми під-системами і людиною. Регульована автономія є цікавою, коли маємо справу з системами, які повинні функціонувати автономно протягом декількох років, або, наприклад, коли необхідно, щоб система сама прийняла рішення про припинення своєї діяльності без отримання інструкцій з боку оператора-людини.

В цій роботі буде описано загальні принципи функціонування мобільних агентів (мігруючих програм), а також буде розглянуто, як міграція програми може бути здійснена на рівні мови/середовища програмування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes