Використання VBA, Детальна інформація

Використання VBA
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 15.3
Скачувань: 2036
Використання наборів об'єктів

Для доступу до більшості об'єктів в Visual Basic використовуються набори. Набір це контейнер для всіх об'єктів певного класу. Наприклад, набір Workbooks об'єднує все поточні відкриті робочі папки, а набір Worksheets всі таблиці у відкритих робочих папках. Оскільки Visual Basic нс може отримати доступ до робочих папок або таблиць на ім'я, необхідно використати набори для приєднання імені об'єкта. Нижче перераховані декілька що найчастіше використовуються наборів:

Sheets Всі сторінки будь-яких типів в робочій папці

Workbooks Все поточні відкриті робочі папки

Worksheets Всі таблиці в робочій папці

Charts Всі сторінки діаграм в робочій книзі

Отримати доступ до будь-якого компонента набору можна двома шляхами: по номеру або на ім'я об'єкта. Наприклад, якщо у вас є робоча нанка з ім'ям Sales, доступ до таблиць цієї робочої папки забезпечують наступні оператори:

Workbooks( "Sales").Worksheets(2)

Workbooks( "Seles").Worksheets( "West")

Якщо West друга таблиця в наборі Worksheets, то обидві приведені посилання вказують на одну і ту ж сторінку. Якщо при доступі до набору використати точне ім'я об'єкта, то буде забезпечений доступ саме до цього об'єкта при кожному зверненні до набору. Таким чином, раніше, ніж звернутися до набору, необхідно знати ім'я об'єкта.

Використовуючи порядковий номер, можна циклічно опитувати всі компоненти набору шляхом простої зміни значення номера, і тоді немає необхідності знати, як називається об'єкт, щоб отримати до нього доступ.

І нарешті, якщо не вказувати конкретний об'єкт в наборі, вважається, що вам необхідний доступ до всього набору. У цьому випадку ви можете змінити деякі глобальні властивості об'єктів набору, додати або видалити деякі об'єкти.

Для доступу до компонентів набору дуже зручно використати оператор For Each мови Visual Basic. Оператор For Each повторює блок операторів для кожного компонента набору.

Що таке типи даних?

Тип даних визначає, яким чином величина зберігається в пам'яті комп'ютера. Задаючи тип даних, ми також накладаємо деякі обмеження на величину, що зберігається, а саме: як велика вона можливо, скільки розрядів може містити і чи може вона мати дробову частину. Існує декілька способів розміщення числа в фіксованій кількості байтів пам'яті. Наприклад, ви можете вибрати тип даних, який використовує всі банти як просте ціле число, що дозволить отримувати числа з максимальним дозволом (тобто з найбільшою кількістю розрядів) Проте, цілі числа не можуть мати дробової частини і не можуть являти собою дуже великі величини. Щоб усунути це обмеження, необхідно використати деякі байти для зберігання інформації про розташування десятеричної точки, а інші для зберігання розрядів числа, що означають. Таким чином, ради зберігання дробових чисел і великих величин доводиться жертвувати деякої що дозволяє здатністю. Можна було б використати більше байтів для зберігання числа з тим же дозволом і показником міри, але це зажадає більше пам'яті

Визначаючи тип даних для величини, ви визначаєте також співвідношення між розрядністю, розміром і пам'яттю, що використовується.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes