Мова REXX в середовищі OS/2, Детальна інформація

Мова REXX в середовищі OS/2
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 20.7
Скачувань: 958
a

"

J

"

f

J

f

p

YAMPLE */

"SAY PLEASE ENTER А ONE-WORD COMMAND, "

"SAY LIKE DIR, COPY, OR ERASE:"

PARSE PULL CMD

"SAY NOW ENTER AN ARGUMENT FOR А COMMAND, LIKE *. *: "

PARSE PULL ARGS

/* NOW EXECUTE THE COMMAND WITH THE ARGUMENT */

CMD ARGS

Спробуйте запустити цю програму, і ви отримаєте на екрані приблизно наступний діалог:

PLEASE ENTER А ONE-WORD COMMAND, LIKE DIR, COPY, OR ERASE:

ERASE

NOW ENTER AN ARGUMENT FOR А COMMAND, LIKE *.*

А*.*

3 file(s) erased

У даному прикладі команда виконувалася в каталозі, що містить три файли, що починається з букви «А». Найбільш вражаючий приклад використання команд OS/2 в програмах на мові REXX це програми установки додатків. "

Передбачимо, ви отримали дискету з утилітами, упакованими в один файл, що виконується, скажемо OS2.EXE. Для того щоб встановити ці програми на жорсткий диск, необхідно зробити наступні дії:

1. Створити на диску, що має щонайменше 2 Мб вільного простору, каталог \UTILS.

2. Скопіювати з дискети в цей каталог файл OS2.EXE.

3. Щоб розпакувати утиліти, ввести команду OS2. Коли процес розпаковування файлів завершиться, в каталозі \UTILS з'являться готові до роботи програми.

Без цих трьох операцій запустити утиліти не можна. Однак починаючий користувач може не зміркувати, які дії необхідно зробити для установки отриманого програмного забезпечення. І тут йому можна допомогти, написавши командний файл, що здійснює всі ці дії автоматично. Хороша програма на мові REXX зажадає від користувача лише ввести команду INSTALL і ім'я каталога, в який треба встановити утиліти. Передбачимо, програма вже отримала дані про те, з якого дисковода потрібно встановити додатки, і про те, на який жорсткий диск їх потрібно вмістити. Розглянемо, як буде створюватися новий каталог і як туди будуть копіюватися файли.

Отже, програма вже має в своєму розпорядженні інформацію, звідки копіювати файли, і зберігає ім'я цього дисковода в змінної SOURCE. Точно так само програма знає і диск, на який потрібно скопіювати утиліти. Буква цього диска міститься в змінної DESTINATION. He будемо поки розбиратися, як це все відбувалося, а перейдемо безпосередньо до створення підкаталогу і копіювання файлів. Фрагмент тексту програми, який виконує цю задачу, може виглядати таким чином:

/* "EXECUTE THE MAKE DIRECTORY" COMMAND */ MKDIR" DESTINATION

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes