Текстові редактори ОС Windows, Детальна інформація

Текстові редактори ОС Windows
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 17.4
Скачувань: 1491
№ Перший варіант виконання операції № Другий варіант виконання операції № Третій варіант виконання операції

1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту.

2 Помістити виділений фрагмент у буфер обміну, вибравши пункт меню <Копіювати> у пункті верхнього меню <Виправлення> 2 Помістити виділений фрагмент у буфер обміну натиснувши на комбінацію клавіш +. 2 Помістити виділений фрагмент у буфер обміну натиснувши кнопку <Копіювати>у верхньому

меню.

3 Встановити курсор на те місце , куди буде перенесений фрагмент. 3 Встановити курсор на те місце , куди буде перенесений фрагмент. 3 Встановити курсор на те місце , куди буде перенесений фрагмент.

4 Натиснути на клавішу ,чи на <Вставити> у меню. 4 Натиснути на клавішу ,чи кнопку <Вставити> у верхньому меню. 4 Натиснути на клавішу ,чи на <Вставити> у меню.



3. Для того, щоб видалити фрагмент тексту, потрібно виконати один з наступних варіантів дій:

№ Перший варіант виконання операції № Другий варіант виконання операції

1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту.

2 Вибрати пункт меню <Очистити > у пункті верхнього меню <Виправлення>. 2 Натиснути на клавішу .



Увага: після цієї операції фрагмент який був виділений зникне !!!

4. Для того, щоб вирізати фрагмент тексту і помістити його в буфер обміну, потрібно виконати один з наступних варіантів дій:

№ Перший варіант виконання операції № Другий варіант виконання операції № Третій варіант виконання операції

1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту.

2 Вибрати пункт меню <Вирізати> у пункті верхнього меню <Виправлення>. 2 Натиснути на комбінацію клавіш +<Х>. 2 Натиснути на кнопку <Вирізати> у верхньому меню.





5. Для того, щоб змінити шрифт фрагмент тексту, потрібно виконати один з наступних варіантів наступних дій:

№ Зробити шрифт напівжирним № Зробити шрифт курсивним № Зробити шрифт підкресленим

1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту. 1 Відзначити потрібний фрагмент тексту.

2 Натиснути на кнопку <Напівжирний>, на верхній панелі меню . 2 Натиснути на кнопку <Курсив>, на верхній панелі меню . 2 Натиснути на кнопку <Підкреслення>, на верхній панелі меню .



Увага: Для більш глибокої роботи зі шрифтами і їхніми стилями , а так само для зміни розміру шрифту необхідно зайти в меню Шрифт... яке знаходиться у верхньому меню Формат .

Для швидкої зміни розмірів шрифту в тексті , що виділений на момент зміни , можна скористатися кнопкою <Розмір шрифту > , що знаходитися на верхній панелі меню.

Текстовий редактор БЛОКНОТ

Блокнот призначений для створення і редагування текстових файлів, що не потребують форматування і не перевищують по розміру 64 Кбайт. Блокнот дозволяє відкривати і зберігати текст тільки у форматі  HYPERLINK "HELP=windows.hlp TOPIC=APP_ASCII_DEF" \o "Показать определение" ASCII  (простий текст). Якщо файл вимагає форматування чи тексту, що перевищує по розміру 64 Кбайт, варто використовувати текстовий редактор WordPad.

В меню <Файл> знаходяться наступні опції: <Створити>, <Відкрити>, <Зберегти>, <Зберегти як>, <Макет сторінки>, <Друк>, <Вихід>. Ці написи означають відповідно: створення нового документа ; відкриття вже існуючого; зберігання існуючого документа чи шаблона; зберігання копії документа в іншому файлі;відображення сторінок такими, якими вони будуть надруковані; роздрук активного документа; вихід з Word із запитом про зберігання документу.

В меню <Виправлення> знаходяться відповідні опції: <Скасувати введення>, <Вирізати>, <Копіювати>, <Вставити>, <Очистити>, <Виділити все>, <Дата і час>,<Перенос по словам>,<Шрифт>. Ці написи означають відповідно: скасувати останню операцію; вирізати виділений текст і помістити його в буфер обміну; копіювати виділений текст в буфер обміну; вставляти вміст буфера обміну в місце введення тексту; видаляти виділений тект без переміщення його в буфер обміну; виділяти весь документ; вставляти дату і час у встановлене курсором місце ; перенос тексту по словам не міняє того, як документ буде виводитись на друк, зміна шрифта і його параметрів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes