Державні гарантії та регулювання діяльності релігійних організацій в Україні, Детальна інформація

Державні гарантії та регулювання діяльності релігійних організацій в Україні
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Релігієзнавство
Автор: фелікс
Розмір: 7.9
Скачувань: 1605
Релігійні організації і віруючі, одноосібно або разом з іншими, мають право встановлювати і підтримувати міжнародні зв'язки та прямі особисті контакти, включаючи виїзд за кордон для паломництва, участі в зборах та релігійних заходах.

Громадяни, які працюють у релігійних організаціях, включаючи священнослужителів і осіб, які працюють у релігійних організаціях на виборних посадах, підлягають соціальному забезпеченню і соціальному страхуванню нарівні з працівниками державних і громадських підприємств, установ і організацій.

Також цим законом передбачено відповідальність за порушення законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

На жаль, попри всі законодавчі гарантії молода Українська держава не може гарантувати бездоганного функціонування механізму взаємовідносин між державою та церквою, а також між різними церквами та конфесіями. Протягом останніх років, то загострюючись, то вщухаючи, точаться міжконфесійні конфлікти, проповідують сумнівні вчення зарубіжні проповідники. А найбільш жахливим є те, що деякі секти, впливаючи на психіку, калічать душі людей, особливо молоді. Ці проблеми зумовлені духовною спустошеністю, що відчувають люди після зникнення комуністичної ідеї, яка протягом сімдесяти років замінювала релігію. Ще одною причиною може бути складний економічний стан нашого суспільства, завдяки якому люди, втративши засоби до існування, шукають порятунку у будь-яких вченнях, не дуже розуміючи їх сутність через недостатню освіту.

Причиною ж міжконфесійних конфліктів, на мою думку, іноді є прагнення окремих релігійних діячів узурпувати владу на певних територіях та заволодіти церковними будівлями та іншим майном.

PAGE

PAGE 5

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes