Тероризм і Мас-медіа: світовий контекст, Детальна інформація

Тероризм і Мас-медіа: світовий контекст
Тип документу: Реферат
Сторінок: 1
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 4.7
Скачувань: 1511
Тероризм і Мас-медіа: світовий контекст

Як не дивно, саме демократія, яка дає найширші можливості для свободи слова, поступка, віросповідання, відкрила широкі можливості для сучасного тероризму. Бо плоди демократії як показує розвиток людства дають змогу окремим терористам і цилим злочинним угрупованням можуть використовуватись саме проти людей саме цілих країн, якщо ними користуватися злочинно. Саме про це говорять численні викрадення літаків, вибухи їх з жертвами в кілька сот пасажирів, випадки посольств в країнах Азії та Африки, вже не кажучи про рецедиви, викрадення окремих людей – політиків, журналістів тощо. За своїми маштабами кількістю жертв і небаченим ступеннем цинізму особливо виділяється теракт у американських містах Нью-Йорку та Вашінгтоні, здійснений одинадцятого вересня цього року, очевидно під безпосереднім керівництвом “Терориста №1 у світі Усама бен Ладена”. Власне це вже не просто терористичний акт, в якому загинули що найменше п`ять тисяч людей, а скоріше безпрецендентна за маштабами безглузда війна проти демократії загалом і власне проти самої людської спільноти.

Невипадково, перебуваючи нещодавно в США премєр міністр України Анатолій Кінах застеріг, що теракти направлені не проти окремо взятої Америки, а проти всього людства.

Але та ж демократія сьогодні відкриває широкі можливості для обєднання тих країн і суспільств, які підтримують її, робудовують або вже побудували. Після терактів в Америці уряди демократичеих країн, як власне і їх народи зрозуміли нагальну необхідність обєднання зусиль в бородьбі з тероризмом. Тим більше, що, як показує час, з`явилися не лише масові угруповання тирористів, підтримуваних великими, як правило брудними грошима (на зразок того ж Бен Ладена), але й цілі уряди окремих азіатських, близькосхідних та інших держав, котрим прийшло на думку залякувати цілі народи і материки.

инуватців американської трагедії.



Світ з давніх давен дізнавався про найважлевіші події від мас – медіа. Роль ЗМІ як електронних, так і друкованих особливо зросла в наш вік інформації не кажемо вже про те що димократичні суспільства бережуть свободу слова, як одне з найбільших своїх надбань. Цим вони кардинально відрізняються від держав тоталітарних, від урядів і угруповань які підтримують терор. Адже ні для кого не являеться секретом що в Афганістані заборонено дивитись телевізор, не можливо бути не мусульманином, не терпимо знати правду про світ. Зараз широко відомо кільканадцять журналістів із незалежних ЗМІ різних країн світу вигнано з Афганістану, а двох з них було кинуто за грати з загрозою для їхнього життя це лише деякі прояви відносин терористів з журналістами, загалом професія журналіста залишається, як не дивно, одною з найбільш небезпечних у світі, оскільки за данними ООН щорічно їх піддають насиллю і тортурам тисячами у всьому світі, сотні щорічно гинуть або бувають покалічені. Все це як правило зв`язано з їх професійною діяльністью, все це говорить про “любов” до них з боку терористів, терористів, тоталітаристів і їх прибічників не об`явлена війна з боку терористів носіям свободи слова терористам являється частиною безпрецендентного злочину проти людства і демократії. Усама Бен Ладен і йому подібні чомусь вважають що їм вдасться приручити світ, нав`язати йому ісламський фундаменталізм в найбільш крайніх і жахливих його формах. А на шляху до того вони активно прагнуть “закрити рота кляпом” свободі слова та інформації. Обмежені вузькою проріззю очей власного фундаменталізму, вони очевидно не розуміють, що демократичний світ ніколи не погодиться з вбивствами і терором як проти будь яких своїх громадян (незалежно від їх віросповідання), так і що до носіїв власне свободи слова і демократії – представників Мас – Медіа.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes