Про затвердження Порядку повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція, до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання (11.04.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція, до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання (11.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.8
Скачувань: 780
0495 Про затвердження Порядку повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція, до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання (11.04.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 11 квітня 2002 р. N 495

Київ

Про затвердження Порядку повернення

бюджетних коштів, отриманих як субвенція,

до відповідного бюджету в разі

їх нецільового використання

Відповідно до статті 119 Бюджетного кодексу України ( 2542-14 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Порядок повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція, до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання (додається).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 34

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 11 квітня 2002 р. N 495

ПОРЯДОК

повернення бюджетних коштів, отриманих

як субвенція, до відповідного бюджету

в разі їх нецільового використання

1. Цей Порядок визначає механізм повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція (далі - субвенція), до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання.

2. Факт нецільового використання субвенції встановлюється в процесі проведення ревізії (перевірки) виконання бюджетів уповноваженим державним органом, що здійснює контроль за дотриманням бюджетного законодавства, і оформляється актом ревізії або довідкою про перевірку.

Зазначений акт (довідка про перевірку) повинен містити таку інформацію:

повне найменування органу, який провів ревізію (перевірку);

повне найменування, юридична адреса одержувача субвенції - об'єкта ревізії (перевірки);

номер рахунка одержувача субвенції - об'єкта ревізії (перевірки) і найменування органу Державного казначейства або установи банку, де його відкрито;

зміст бюджетного правопорушення, сума субвенції, використана не за цільовим призначенням, та прізвища посадових осіб, які допустили таке правопорушення.

Під час проведення ревізії (перевірки) керівник бюджетної установи, якою допущено нецільове використання субвенції, дає письмове пояснення та вживає у межах своєї компетенції відповідних заходів для усунення бюджетного правопорушення.

3. У разі встановлення факту нецільового використання субвенції разом з актом ревізії (довідкою про перевірку) керівником уповноваженого державного органу, що проводив ревізію (перевірку), оформляється вимога про повернення використаної не за цільовим призначенням суми субвенції до відповідного бюджету (далі - вимога) за формою, затвердженою Мінфіном.

4. У вимозі обов'язково зазначається номер реєстраційного рахунка в органі Державного казначейства, з якого надавалася субвенція, або на період до повного запровадження казначейського обслуговування місцевих бюджетів - номер рахунка у відділенні банку, з якого надавалася субвенція з місцевого бюджету.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes