Вибір монітора з погляду безпеки для здоров`я, Детальна інформація

Вибір монітора з погляду безпеки для здоров`я
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Залісний Степан
Розмір: 12.1
Скачувань: 2662
частота регенерації повинна складати не менш 85 Гц. Оптимальною вважається установка максимально можливої частоти при відсутності мерехтіння;

відблиски на екрані монітора повинні бути відсутні. При неможливості змінити висвітлення необхідно використовувати антиблискові екрани;

при роботі з текстом переважно використовувати білий колір, як тло і чорні символи. Таке сполучення найменше впливає на сприйняття тексту.

Для профілактики комп'ютерного зорового синдрому необхідно проводити комплекс вправ для очей. Програму з роз'ясненнями можна знайти тут: HYPERLINK "http://www.gi.ru/eyeskeeper" http://www.gi.ru/eyeskeeper .

ТСО

Стандарт ТСО введений Шведською Конфедерацією Професійних Союзів (TCO). У ТСО'92 припустимі рівні електромагнітного випромінювання більш тверді. Якщо в MPRII виміри вироблялися на відстані 50 см. від екрана, то в ТСО ті ж самі показники повинні бути на відстані 30 см.. Якщо MPR залишається стандартом по електромагнітній безпеці, то TCO на сьогоднішній день представляє універсальний стандарт, що регулює вплив усіх потенційно шкідливих факторів. У ТСО'95 і ТСО'99 представлені електромагнітні параметри, що не змінилися в порівнянні з ТСО'92, эргономичні, енергозберігаючі й екологічні.

У эргономічні параметри входять кольоровість, яскравість, лінійність символів, частота регенерації, розмір екрана, розмір зерна і багато чого іншого. Невідповідність якому-небудь параметру, так чи інакше, може приводити до погіршення якості роботи, шкідливому впливу на користувача, що обговорено в тексті стандарту.

Енергозберігаючі параметри до здоров'я прямого відношення не мають, на відміну від екологічних. Останні висувають вимоги до виробництва й утилізації монітора. Якщо поруч з будинком знаходиться неблагополучний в екологічному відношенні завод з виробництва моніторів, то електромагнітні випромінювання будуть останніми в списку шкідливих факторів, що впливають на користувача.

Що стосується політики ТСО, то можна відзначити, що ця організація завжди стоїть на принципах жорсткості стандартів. З появою нових даних досліджень ТСО відразу ж вносить корективи, що відбиваються в черговому варіанті стандарту. ТСО - це асоціація професійних союзів, що, на відміну виробників, завжди настроїна на адекватну жорсткість стандартів.

Вибір монітора

При покупці колишнього у вживанні монітора рекомендується укладатися в мінімальні эргономічні вимоги, бажано, щоб монітор також відповідав MPRII, напису типу Low Radiation значення ніякого не мають.

При покупці нового монітора можна діяти в такий спосіб. Якщо ви почуваєте себе фахівцем, сідаєте за монітор, досліджуйте всі настроювання, переваги і недоліки, оцінюйте ті параметри, що вам необхідні в роботі. Що стосується безпеки, то мінімальним стандартом повинний залишатися MPRII.

Якщо ж Вам не хочеться розбиратися з усіма параметрами, возиться з монітором, довгостроково і завзято розпитувати продавця, копатися в документації, то візьміть монітор із ТСО'95 чи ТСО'99. У цих стандартах враховані всі необхідні параметри. Єдине що вам залишається - це вибрати монітор із придатним дизайном і розміром екрана.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes