Про затвердження Порядку стягнення коштів та продажу інших активів платника податків, які перебувають у податковій заставі (15.04.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку стягнення коштів та продажу інших активів платника податків, які перебувають у податковій заставі (15.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.4
Скачувань: 700
Перелік суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання, які мають сертифікат суб'єкта оціночної діяльності, щороку доводиться Фондом державного майна до центрального податкового органу не пізніше ніж 15 січня кожного року. У разі внесення протягом року змін до Державного реєстру суб'єктів оціночної діяльності Фонд державного майна повинен у тижневий термін поінформувати про це центральний податковий орган.

22. За результатами оцінки активів складається звіт, оригінал якого передається податковому органу, а другий примірник - платнику податків.

23. Не проводиться оцінка активів, які можуть бути згрупованими або стандартизованими чи мають курсову (поточну) біржову вартість та/або перебувають у лістингу товарних бірж. Порядок встановлення курсової біржової вартості або лістингу біржового товару визначається біржовою спілкою, яка має статус самоврядної організації відповідно до законодавства.

III. Порядок продажу описаних активів

24. Продаж описаних активів, за винятком активів, щодо обігу яких законом встановлено обмеження, здійснюється на публічних торгах на умовах змагальності у такому порядку:

1) товари, які можуть бути згрупованими або стандартизованими, підлягають продажу за кошти виключно на біржових торгах, що проводяться біржами, створеними відповідно до Закону України "Про товарну біржу" ( 1956-12 ), які визначаються центральним податковим органом на конкурсних засадах;

2) інші товари, об'єкти рухомого чи нерухомого майна, а також цілісні майнові комплекси підприємств, установ та організацій підлягають продажу за кошти виключно на цільових аукціонах, які організовуються за поданням відповідного податкового органу на зазначених біржах. У разі коли на території району, міста або області, де знаходяться описані активи платника податків, немає товарної біржі, визначеної центральним податковим органом, податковий орган організовує окремий позабіржовий аукціон;

3) цінні папери підлягають продажу на фондовій біржі або на цільових аукціонах, що проводяться товарними біржами, які мають відповідний дозвіл Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на право обігу цінних паперів.

При цьому продаж описаних активів на аукціонах здійснюється не раніше ніж через 10 днів після публікації відповідного оголошення.

25. Інформація про склад активів, призначених для продажу, оприлюднюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

26. Продовольчі товари, що швидко псуються, а також інші товари, обсяги яких є недостатніми для проведення публічних торгів, підлягають продажу за кошти на комісійних умовах через організації роздрібної торгівлі, визначені податковим органом на конкурсних засадах.

У кожному випадку реалізації описаних активів через організації роздрібної торгівлі податковий орган складає акт приймання-передачі за формою згідно з додатком 6.

27. Описані активи, щодо обігу яких законом встановлено обмеження, продаються на закритих торгах, які проводяться на умовах змагальності. У таких закритих торгах беруть участь особи, які відповідно до законодавства можуть мати зазначені активи у власності чи допускаються до них на підставі іншого речового права.

28. Для продажу активів на товарних біржах податковий орган укладає відповідний договір з брокером (брокерською конторою), який вчиняє дії з продажу активів за дорученням податкового органу на умовах найкращої цінової пропозиції.

29. У разі продажу активів на позабіржовому аукціоні безпосереднім продавцем виступає податковий орган, а в разі продажу через організації роздрібної торгівлі податковий орган виступає комітентом. При цьому участь будь-яких посередників або агентів у такому продажі не дозволяється.

Порядок проведення позабіржових аукціонів з продажу активів, що перебувають у податковій заставі, визначається центральним податковим органом.

30. Зміна початкової ціни описаних активів, продаж яких здійснюється через організації роздрібної торгівлі, проводиться з додержанням таких умов:

якщо описані активи не продано протягом 30 календарних днів, їх ціна знижується на 15 відсотків початкової;

якщо описані активи не продано протягом 15 днів після першої уцінки, їх ціна знижується на 15 відсотків залишкової після першої уцінки;

якщо описані активи не продано протягом 15 днів після другої уцінки, їх ціна знижується на 25 відсотків залишкової після другої уцінки.

Після третьої уцінки не реалізовані протягом 15 календарних днів описані активи повертаються власнику.

Переоцінка описаних активів оформляється актом за формою згідно з додатком 7.

31. Зміна початкової ціни описаних активів, які реалізуються на аукціонах (публічних торгах), здійснюється відповідно до нормативно-правових актів, якими регулюється порядок проведення аукціонів (публічних торгів) з реалізації заставного майна.

Після переоцінки активів остаточна ціна реалізації не може бути нижчою ніж 50 відсотків початкової.

Переоцінка активів проводиться у присутності посадової особи податкового органу.

32. За наявності в переліку описаних активів платника податків товарів, на які законодавчими або нормативно-правовими актами встановлено регульовані державою або мінімальні ціни, початкова ціна таких активів визначається з урахуванням вимог зазначених актів.

33. Платник податків повинен надати комісії або податковому керуючому інформацію про активи, які перебувають у податковій заставі, а також забезпечити на першу вимогу комісії або податкового керуючого безперешкодний доступ їх представників і учасників публічних торгів до огляду та оцінки активів, що пропонуються для продажу.

Платник податків також повинен надати податковому керуючому або покупцю активів технічну, технологічну та іншу супровідну документацію на описані активи, а також забезпечити видачу відповідних документів на вимогу покупця або брокера (брокерської контори).

34. Будь-яка інша особа, яка здійснює управління активами платника податків або контроль за їх використанням, зобов'язана забезпечити на першу вимогу комісії або податкового керуючого безперешкодний доступ їх представників, а також учасників публічних торгів до огляду та оцінки таких активів, а також забезпечити безперешкодне набуття прав власника таких активів особою, яка їх придбала на публічних торгах. При цьому така інша особа, яка здійснює управління або контроль над активами платника податків, звільняється від будь-яких видів відповідальності або зобов'язань перед таким платником чи третіми особами, що можуть виникнути внаслідок передання активів у власність особи - їх покупця.

35. Посадові особи платника податків, а також посадові особи осіб, які здійснюють управління його активами або контроль за їх використанням, за неподання відомостей або подання неповних чи неправдивих відомостей щодо активів, які перебувають у податковій заставі, або за ухилення від забезпечення безперешкодного доступу представникам комісії, податковому керуючому чи учасникам публічних торгів до таких активів, або за створення перешкод у набутті прав власності на такі активи особою, яка їх придбала, несуть відповідальність, передбачену за ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes