Висипний тиф, Детальна інформація

Висипний тиф
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Жмака Марина
Розмір: 9.8
Скачувань: 1511
Усіх осіб, що мешкають в оточенні хворого, одразу ж після госпіталізації хворого миють у лазні-пропускнику, а їх білизну, одяг і постільні речі піддають такій самій дезінсекційній обробці, як і речі хворого.

Необхідно забезпечити комплексне одночасне проведення всіх перелічених заходів, повторюючи санітарну обробку в осередку через 8 днів.

На протязі 25 днів з моменту госпіталізації хворого медичні робітники повинні щодня вимірювати температуру всім, хто мешкає в даному осередку, а через кожні 3 дні, крім того, проводити загальний медичний огляд.

Клініко-епідеміологічний нагляд за особами, що знаходяться в осередку висипного тифу, проводиться на протязі 71 дня з моменту появи першого випадку захворювання.

У боротьбі з поширенням висипного тифу виключно важливу роль відіграє рання діагностика і госпіталізація хворого. Якщо хворого буде госпіталізовано до 5-го дня захворювання висипним тифом, а в осередку забезпечена одночасна повторна і кільцева дезінсекція і санітарна обробка всіх мешканців даної квартири або гуртожитку, слід вважати, що нових випадків захворювання висипним тифом в цьому осередку вже не виникне.

Допоміжну роль у профілактиці висипного тифу відіграють щеплення вакциною. Імунітет розвивається через 3 тижні після щеплення і діє на протязі 8-10 місяців. Щеплення слід робити тим, хто за родом своєї роботи підлягає небезпеці зараження (персонал інфекційних лікарень, дезінфектори, носії на залізничному і водному транспорті, перукарі, робітники санпропускників тощо).

ЛІТЕРАТУРА

Бунин К.В. Инфекционные болезни. – М.: Медицина, 1977. – 492 с.

Покровский В.И., Булкина И.Г. Инфекционные болезни с уходом за больными и основами эпидемиологии. – М.: Медицина, 1985. – 240 с.

Справочник по оказанию скорой и неотложной помощи/ Под ред. Е.И. Чазова. – М.: Медицина, 1975. – 672 с.

PAGE 1

PAGE 6

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes