Про затвердження Програми розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Автономну Республіку Крим на постійне проживання, на період до 2005 р, Детальна інформація

Про затвердження Програми розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Автономну Республіку Крим на постійне проживання, на період до 2005 р
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.9
Скачувань: 637
0618 Про затвердження Програми розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Автономну Республіку Крим на постійне проживання, на період до 2005 року (16.05.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 16 травня 2002 р. N 618

Київ

Про затвердження Програми розселення та

облаштування депортованих кримських татар та

осіб інших національностей, які повернулися в

Автономну Республіку Крим на постійне

проживання, на період до 2005 року

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Програму розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Автономну Республіку Крим на постійне проживання, на період до 2005 року (далі - Програма), що додається.

2. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Державному комітетові у справах національностей та міграції, Раді міністрів Автономної Республіки Крим під час формування проектів Державного бюджету України та бюджету Автономної Республіки Крим передбачати в межах реальних можливостей бюджету починаючи з 2003 року кошти на здійснення заходів Програми.

3. Державному комітетові у справах національностей та міграції, Державному комітетові з будівництва та архітектури, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим разом із заінтересованими органами місцевого самоврядування щороку визначати поточні завдання з виконання заходів Програми та забезпечувати контроль за їх виконанням.

4. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству закордонних справ, Державному комітетові у справах національностей та міграції. Раді міністрів Автономної Республіки Крим вжити додаткових заходів для розширення зовнішньоекономічних зв'язків з країнами-донорами, міжнародними організаціями та фондами з метою надання допомоги в облаштуванні депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Автономну Республіку Крим.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 16 травня 2002 р. N 618

ПРОГРАМА

розселення та облаштування депортованих

кримських татар та осіб інших національностей,

які повернулися в Автономну Республіку Крим

на постійне проживання, на період до 2005 року

Ця Програма спрямована на розв'язання соціально-економічних, політико-правових і культурно-освітніх проблем, пов'язаних з поверненням на історичну батьківщину депортованих кримських татар та осіб інших національностей (далі - репатріанти), і визначає пріоритетні завдання органів виконавчої влади щодо їх розселення та облаштування.

Протягом 1991-2002 років на постійне проживання в Автономну Республіку Крим і місто Севастополь повернулося майже 250 тис. репатріантів, більшість з яких компактно проживає у місті Сімферополі та у Сімферопольському районі (відповідно 23,6 та 20,2 тисячі), у Бахчисарайському, Білогірському, Джанкойському, Кіровському, Красногвардійському та Ленінському районах розселено понад 110 тис. осіб.

Станом на 1 січня 2002 р. було забезпечено житлом 145 тис. (55,8 відсотка) репатріантів. Для їх облаштування побудовано 2299 тис. кв. метрів житла, у тому числі за рахунок індивідуального будівництва - 1969 тис. кв. метрів.

Для індивідуального житлового будівництва репатріантам було відведено 45964 земельні ділянки, з яких забудовано 19098 (41,5 відсотка), у стадії незавершеного будівництва перебуває 21866, решта ділянок не освоюється.

За минулі десять років на капітальне будівництво для облаштування репатріантів було витрачено 673,4 млн. гривень, що дало змогу побудувати 330 тис. кв. метрів житла, 3 школи на 940 учнівських місць, прокласти 548 кілометрів водопроводів, 1056 кілометрів ліній електропередачі, 94 кілометри доріг, 33 кілометри газопроводу та ввести в експлуатацію інші об'єкти соціально-культурної інфраструктури. Загальна вартість об'єктів незавершеного будівництва на 1 січня 2002 р. становила понад 90 млн. гривень.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes