Банківські послуги, Детальна інформація

Банківські послуги
Тип документу: Курсова
Сторінок: 3
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 11.4
Скачувань: 2003
Вступаючи до Київського Національно-торговельного університету, я в першу чергу вибрав спеціальність “Банківська справа”, тому що це саме та спеціальність, де окрім економічного досвіду працівнику потрібно мати ті риси характеру котрі я цінував і намагався розвинути протягом усього життя, а саме:

Цілеспрямованість

Чесність та відвертість

Організованість (працівник повинен чітко організовувати свій робочий час)

Комунікабельність

Вміння торгувати

Вміння віднайти потрібну інформацію

Розрахунковість та надійність

Банківська справа – це одна з провідних галузей економічної діяльності, що також підносить її до елітної сфери діяльності. Саме тут крутиться основна частина капіталу, що й робить цю сферу такою впливовою на економіку держави. Банк є своєрідною торгівельною установою, де основним товаром є гроші.

Почавши своє навчання, я відчув ту студентську атмосферу, котра нагадує що кожна даремно проведена година це вже втрачені знання, котрі можуть знадобитись в близькому майбутньому, ніби увесь університет працює за таким девізом: знання сьогодні – робота завтра. Першим моїм враженням була університетська бібліотека та нові доступи інформації в ній: введення нових інформаційних пошукових технологій та вихід у глобальну мережу Internet. Також мені сподобалось відношення викладачів до лекцій та цікавість їх проведення. Лише деякі організаторські питання керівництва піддали сумніву бездоганного враження від університету.

1.09.2003

День розпочався правилами та вимогами поведінки підчас навчання. Пізніше була проведена лекція про кредитну систему в Україні, котра поділяється на дві гілки: банківська та парабанківська система. Банківська система в Україні двохрівнева. Перший рівень це Національний банк України, другий – мережа комерційних банків. В той час парабанківська система складається з спеціалізованих фінансово-кредитних установ (лізингові компанії, пенсійні фонди, всі інститути, що слугують при кредитуванні) та почтово-ощадних установ. Також в Україні 156 банків і близько 70% їх припадає на Київську область.

Література: журнал “Вісник Національного банку Україна” випуск №6 2003р., журнал “Банківська справа”.

2.09.2003

Темою лекцій був історичний розвиток банківської системи. Гроші (головний товар банків) виникли ще на етапі первинно-общинного ладу. Відбулось це в результаті виникнення надлишкового продукту. Таким чином кожен товар отримаав свій еквівалент. З’явився закон вартості. Гроші пройшли три стадії еволюції:

Металева, спочатку були лише золото та платина (з’явились близько 1000р. До н.е.)

Паперова (за однією з версій виникли в епоху Наполеона)

Електроні пластикві картки

Далі Наталія Олександрівна розповіла нам функції грошей:

Міра вартості

Функція обміну

Функція платежу

Засіб збирання скарбів

Роль світових грошей на макроекономічному рівні

Перший у світі банк (від італ. – прилавок, від нім – куча) виник у 1183році у Венеції, тоді він виконував лише три операції, проте сьогодні саме ці операції є найважливішими: депозитні, кредитні, розрахунково-касові. В Україні кредитна система вже була добре розвинута на період XIX століття, але Жовтнева революція відкинула її на багато років назад.

Рік Кількість працюючих банків

1994 220

1995 210

1996 188

1997 189

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes