Товарна біржа, Детальна інформація

Товарна біржа
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 40.4
Скачувань: 1210
неповні члени - із правом на участь у біржових торгах у відповідній секції і на визначену установчими документами біржі кількість голосів на Загальних зборах членів біржі і загальних зборах членів секції біржі.

У деяких біржах існує інститут відвідувачів. Вони діляться на постійних і разових. Постійні відвідувачі вносять річну плату за вхід на біржу, разові - за кожне відвідування.

Органи управління біржі включають три основних рівня, що відповідають широті кожного з них.

Вищим органом являються Загальні збори учасників-членів біржі, що виступають деякою мірою законодавчим органом.

Виконавчі функції виконує Біржовий комітет, що володіє правом контролювати діяльність інших служб і розробляти головні напрямки діяльності біржі, встановлювати і коректувати правила біржової торгівлі.

Поточне управління біржею здійснює Контрольно-ревізійна комісія, компетенція і повноваження якої регулюються Статутом товарної біржі.

Політика біржі провадиться в життя комітетами, що складаються з членів біржі, призначуваних Радою директорів. Члени комітетів працюють без відповідної оплати. Вони вносять рекомендації і допомагають Раді директорів, а також виконують конкретні обов'язки по функціонуванню бірж.

Число комітетів не постійне і коливається від 8 до 40. Основними являються такі 5 комітетів, що існують практично на кожній біржі.

До складу підрозділів біржі входять:

Контрольний комітет - веде спостереження за діловою активністю на біржі, розміром відкритої позиції, а також за тим, як йде ліквідація контрактів із термінами постачання, що минають.

Схема управління біржею



Арбітражний комітет - судовий орган біржі, призначає арбітрів для вирішення суперечок між членами, а також у випадку звертання клієнтів - не членів при виникненні суперечок між ними і членами біржі.

Котирувальний комітет - робочий орган, головною задачею якого являється підготовка до публікації біржових котирувань і аналізу руху цін.

Наглядовий комітет - розглядає суперечки і виносить рішення по всім дисциплінарним питанням, що йому передає комітет по діловій етиці.

Комітет по прийомі нових членів - розглядає усі звертання про вступ у члени біржі. Рекомендації комітету надаються Раді директорів, що вирішує питання про прийняття кандидата в члени біржі.

Біржовий апарат складається з:

1. Центр економічного аналізу, що здійснює:

контроль над кон'юнктурою ринку продукції;

підготовку кон'юнктурних оглядів;

аналіз технічних, економічних і інших чинників, здатних вплинути на кон'юнктуру ринку;

кон'юнктурні прогнози;

платні консультації по економічних питаннях.

2. Договірно-правовий відділ з арбітражем, що здійснює:

оформлення договорів між партнерами по угоді;

юридичне оформлення угод, контролює правильність їх укладання маклерами;

контроль правомірності дій учасників торгів;

підготовку справ до розгляду їх в арбітражній комісії.

3. Транспортно-тарифний відділ, що здійснює:

організацію і забезпечення доставки купленої на біржі продукції;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes