Загальна технологія аудиту, Детальна інформація

Загальна технологія аудиту
Тип документу: Курсова
Сторінок: 11
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 90.6
Скачувань: 1665














Вибір об'єкта аудиту

Організаційно-методична підготовка аудиту

Переддослідний процес

Дослідний процес

Узагальнення результатів контролю

Реалізація результатів контролю



Визначення першочерговості об'єкта контролю Формування бригади аудиторів Призначення аудиту

Вивчення стану економіки об'єкта контролю Розробка програми аудиту Вибір методики аудиту Розробка плану-графіка аудиту Складання робочого плану аудитора

Першочергові дії на об'єкті аудиту Обстеження об'єкта аудиту Коригування програми аудиту Уточнення плану-графіка аудиту Календаризація плану аудитора

Виконання коптрольпо-аудиторських процедур Формулювання запиту аудитора до ЕОМ Задоволення запиту КОМ Діалогове спілкування з НОМ

Групування і синтезування виявлених недоліків Узагальнення і викладення результатів аудиту у акті (висновку)

Обговорення результатів аудиту з замовником Розробка проекту профілактичних заходів Прийняття рішень за результатами аудиту Контроль зн виконанням прийнятих ріпк-нь



Рис. 3. Зміст контрольно-аудиторського процесу

Організаційно-методична підготовка аудиту починається з вивчення стану економіки об'єкта аудиту. Бригада аудиторів до виїзду на об'єкт контролю вивчає плани виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємства та виконання їх за підконтрольний період. Для цього як джерела інформації використовують виробничо-фінансовий план (бізнес-план) економічного і соціального розвитку, річну і періодичну бухгалтерську і статистичну звітність, акт попередньої перевірки та рішення по ній, документи тематичних перевірок, обстежень, різних службових розслідувань і прийнятих за ними рішень. Аналізують фінансовий стан підприємства, збереження його власності, розрахунково-кредитні відносини, платоспроможність, рішення вищого органу управління за поданнями органів державного контролю, зауваження установ банків, податкових органів із питань їхньої компетенції. Вивчають і аналізують також іншу інформацію про діяльність підприємства за підконтрольний період.

На підставі вивчення економіки підприємства, яке перевіряється, керівник бригади аудиторів розробляє програму аудиту, яку затверджує керівник організації, що призначає аудит. У ній зазначають об'єкт контролю, його зміст і послідовність перевірки, періоди для вибіркового і суцільного контролю тощо. Потім вибирають методику аудиту - визначають методичні прийоми і контрольно-аудиторські процедури, застосування їх при перевірці різних об'єктів контролю, використання засобів обчислювальної техніки тощо. Конкретизують ці питання при розробці плану-графіка аудиту, який передбачає встановлення строку перевірки кожного об'єкта (розділу, теми) і виконавців, виходячи із загального строку проведення аудиту. Якщо провадиться аудит великого об'єднання, підприємства, концерну, акціонерного товариства великим складом бригади аудиторів, то затрати часу доцільно розраховувати за допомогою сітьового графіка, яким передбачити паралельне виконання різних контрольно-аудиторських процедур, із тим, щоб завершити весь контрольно-аудиторський процес у запланований строк.

Завершується організаційно-методична підготовка аудиту до виїзду на підконтрольне підприємство складанням робочого плану аудитора, де кожний виконавець за виділеним йому керівником бригади об'єктом і строком завершення контролю встановлює проміжні інтервали часу і елементи виконуваних робіт.

Такі організаційні процедури виконуються при внутрішньому аудиті, який провадиться на підприємствах вищим органом управління за підпорядкованістю.

Організаційні принципи зовнішнього аудиту, який провадять незалежні аудиторські фірми, аналогічні, обмежуються колом питань, поставлених замовником на його вирішення, часом проведення тощо.

Дослідна стадія контрольно-аудиторського процесу здійснюється аудиторами безпосередньо на об'єкті аудиту - підприємстві. При цьому забезпечується додержання принципу раптовості аудиту. Складається ця стадія з двох етапів - переддослідного і дослідного.

Переддослідний етап включає низку процедур організаційного характеру, спрямованих на створення необхідних умов для якісного проведення аудиту в установлені строки.

Висновки

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes