Про затвердження Комплексної програми протидії торгівлі людьми на 2002-2005 роки (05.06.2002), Детальна інформація

Про затвердження Комплексної програми протидії торгівлі людьми на 2002-2005 роки (05.06.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.8
Скачувань: 792
Постійно.

19. Продовжити здійснення заходів, пов'язаних з розробленням та запровадженням в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти, у педагогічних вищих навчальних закладах вивчення спецкурсу з питань запобігання торгівлі людьми.

МОН за участю громадських організацій.

Починаючи з 2003 року.

20. Продовжити проведення тематичних занять з питань запобігання торгівлі людьми у рамках виконання програм статевого виховання та консультування в центрах планування сім'ї, кризових центрах для жінок та молоді.

МОЗ, МОН, Держкомсім'ямолодь, Рада

міністрів Автономної Республіки Крим,

обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації за участю

громадських організацій.

Постійно.

II. Переслідування торговців людьми

21. Здійснити заходи щодо підготовки до ратифікації в установленому порядку Конвенції ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю. Протоколу проти незаконного ввезення мігрантів суходолом, морем та повітрям і Протоколу про запобігання та припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, покарання за неї та приведення законодавства України у відповідність з їх основними положеннями.

МВС, МЗС, Мін'юст, Держкомсім'ямолодь,

Держкомнацміграції, Держкомкордон.

2002 рік.

22. Удосконалювати механізм забезпечення постійного обміну інформацією між правоохоронними органами України та інших держав щодо юридичних і фізичних осіб, які займаються транскордонною торгівлею людьми, а також методів та процедур розслідування і розкриття злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми.

МВС, СБУ, МЗС.

Постійно.

23. Посилити прикордонний контроль стосовно осіб, які можуть стати жертвами торгівлі людьми. Забезпечити облаштування пунктів пропуску через державний кордон автоматизованими комплексами прикордонного контролю, а також необхідними інформаційними матеріалами щодо запобігання торгівлі людьми.

Держкомкордон, Держкомнацміграції, МВС,

Мінекономіки за участю міжнародних

організацій.

2002-2005 роки.

24. Забезпечити регулярне інформування правоохоронних органів про факти затримання осіб під час спроби незаконного перетинання державного кордону за підробленими документами, а також депортації осіб, які постраждали внаслідок торгівлі людьми.

Держкомкордон, МВС, СБУ.

Постійно.

25. Забезпечити розроблення та запровадження механізму ефективного захисту осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, зокрема у розслідуванні злочинів, а також у судовому розгляді кримінальних справ, пов'язаних з торгівлею людьми.

МВС, СБУ, Мін'юст за участю громадських

та міжнародних організацій.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes