Припинення адміністративних правопорушень, Детальна інформація

Припинення адміністративних правопорушень
Тип документу: Курсова
Сторінок: 7
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 19.1
Скачувань: 1328
З наведеного визначення можна зробити висновок, що загальною підставою адміністративного затримання є адмініс-тративний проступок. Однак окрім загальної передумови — вчинення проступку — для затримання потрібна одна з наступних додаткових умов: наявність серйозних підстав вважати, що активні протиправні дії будуть продовжуватися, що правопорушник може заподіяти шкоду суспілним інтересам, іншим громадянам, собі; відсутність можливості скласти протокол про проступок та інші документи безпосередньо на місці (необхідність проведення медичного обстеження, експертизи тощо); відмова сплатити штраф на місці або розписатися у квитанційній книжці та вказати свою адресу, якщо відсутні свідки, які можуть повідомити необхідні відомості про порушника; відмова пред’явити документи, що засвідчують особу, або при відсутності таких.

Таким чином адміністративне затримання є заходом адмініс-тративно-процесуального характеру, який застосовується у зв’язку з вчиненням правопорушення і полягає у короткочасному обмеженні свободи правопорушника.

До основних нормативних актів, які регулюють питання затримання, відноситься Закон «Про міліцію», яким атестованим працівникам міліції надається право затримувати осіб, які вчинили порушення, що тягнуть адміністративну відповідальність. Також затримання можуть застосовувати працівники служби безпеки, прикордонних військ, інспектори рибоохорони, лісового, мис-ливського господарства при наявності вказаних вище умов.

Складення протоколу про затримання, перелік органів (посадових осіб), компетентних застосовувати затримання, строки затримання, оскарження та опротестування затримання регламентуються главою 20 КоАП України.

\x0A00,

.

0

2

4

6

8

:

<

>

@

B

D

F

H

J

L

N

P

R

f

h

j

f

o

o

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes