Реєстрація актів громадянського стану, Детальна інформація

Реєстрація актів громадянського стану
Тип документу: Курсова
Сторінок: 9
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 32.8
Скачувань: 989
У випадках, передбачених підпунктами «б» та «д» пункту З, надсилається повідомлення відділу реєстрації актів громадянського стану, який зареєстрував відповідний акт.

При необхідності внесення змін, доповнень та виправлень у декілька записів, які знаходяться у різних відділах реєстрації актів громадянського стану, перший примірник висновку разом з усіма матеріалами (у випадках, передбачених підпунктами «а», «в», «г» пункту 3 даних Правил, відповідні рішення виконавчого комітету або суду) надсилається у відділ реєстрації актів громадянського стану за місцем знаходження одного із записів, а в інші відділи реєстрації актів громадянського стану направляються копії висновку (рішення виконавчого комітету або суду) з відміткою керівника відділу реєстрації актів громадянського стану, куди надісланий перший примірник. Копія висновку (рішення виконавчого комітету або суду) повинна бути засвідчена підписом керівника відділу реєстрації актів громадянського стану та печаткою.

Внесення змін, доповнень та виправлень у записи актів громадянського стану провадиться відділом реєстрації актів громадянського стану за місцем знаходження первинного (поновленого) запису. При цьому виписується нове свідоцтво про реєстрацію акту громадянського стану, яке видається заявнику або надсилається у відділ реєстрації актів громадянського стану за місцем проживання заявника для вручення йому. Про зміни, доповнення та виправлення, внесені у записи актів громадянського стану, повідомляється відділам реєстрації актів громадянського стану Міністерства юстиції Республіки Крим, управлінь юстиції обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, які роблять відповідну відмітку у другому

примірнику запису акта громадянського стану.

Про переміну прізвища, імені, по батькові, місця і дати народження військовослужбовця та призовника повідомляється військовий комісаріат за місцем їх військового обліку.

Висновок відділу реєстрації актів громадянського стану про зміну, доповнення та виправлення записів актів громадянського стану належить обов'язковому виконанню відділом реєстрації актів громадянського стану за місцем знаходження відповідного первинного (поновленого) запису.

Внесення змін, доповнень, виправлень у записи актів громадянського стану провадиться в загальному порядку відділом реєстрації актів громадянського стану за місцем, де знаходиться (знаходився) запис, за клопотанням дипломатичних представництв або консульських установ України за кордоном.

У тих випадках, коли акт громадянського стану зареєстровано в компетентних іноземних органах, зміна запису акта громадянського стану може провадитись тільки згідно з законодавством держави, на території якої складено запис.

Внесення змін, доповнень та виправлень у записи актів громадянського стану іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території України та зареєстрували акти громадянського стану у відділах реєстрації актів громадянського стану України, провадиться на загальних підставах.

Розгляд питань про внесення змін, доповнень, виправлень у записи актів громадянського стану має бути закінчено не пізніш як у двомісячний строк з дня надходження заяви. Якщо виникла необхідність поновлення втраченого запису акта громадянського стану, припиняється перебіг вказаного строку.

Внесення змін, доповнень, виправлень у записи актів громадянського стану та видача свідоцтв по матеріалах, які надійшли з інших відділів реєстрації актів громадянського стану, повинно бути проведено у 10-денний строк.

Реєстрація заяв про внесення змін, доповнень, виправлень у записи провадиться у спеціальному журналі обліку заяв про внесення змін, доповнень та виправлень у записи актів громадянського стану за затвердженою формою.

Зміни, доповнення та виправлення записів провадяться шляхом закреслення даних у цих відомостях та внесення нових або додаткових відомостей у відповідні графи записів.

Закреслення відомостей провадиться таким чином, щоб можна було прочитати закреслені слова.

На першому та другому примірниках запису акта громадянського

стану ставиться штамп:

На підставі _________________________________________________

вказати назву документа, ким виданий, його номер

і дату

внести зміни (доповнення) в графу ________________________________

перелічить, в які графи

____________________________ ___________________________.

вносяться зміни підпис та дата внесення змін

Використана література:

Конституція України.

Кодекс законів про працю України.

Кодекс законів про шлюб та сім\x00B4ю України

Збірник положень та інструкцій для органів РАГСу. Київ. 1997.

PAGE

PAGE 2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes