Правоохоронні органи, Детальна інформація

Правоохоронні органи
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 39.4
Скачувань: 1070
Провідне місце в державному механізмі України займають правоохоронні органи - державні органи , основною функцією є забезпечення законності та охорони правопорядку, боротьби з правопорушеннями , охорони законних прав та інтересів громадян і держави в цілому .

Розглянувши систему правоохоронних органів України до числа якої входять : суд , прокуратура , органи юстиції , внутрішніх справ , державної безпеки та інші органи , можна сказати що кожен з цих органів виконують різні функції але вони всі стоять на захисті прав і свобод громадян України і контроль за дотриманням законів України .

Держава створює такі органи , діяльність яких називається правоохоронною . Ця правоохоронна діяльність є владою , яка здійснюється за допомогою правового впливу , наділена правомочностями застосовувати заходи державного примусу , які відбуваються тільки на основі закону і у встановленому ним порядку .

До системи правоохоронних органів як ми знаємо відносяться інші державні установи і громадські організації , які відповідно до законодавства наділені значними повноваженнями у сфері правоохоронної діяльності , хоча в цілому їхні функції не зводяться до останьої , а також не забезпечуються можливістю застосування державного примусу. Серед таких установ і організацій слід звернути увагу на органи юстиції та адвокатуру , які теж відіграють важливу роль в механізмі держави .

Література .

“Основи держави і права”, Ф.Ф. Брецко , Ужгород – 1995 р.

“Коментар до Конституції України” , Київ - 1996 р.

“Основи конституційного права України” , Юрінком - 1997 р

“Хрестоматія з правознавства”, І.П. Козінцев , Л.Я. Бойко –“Юрінком” , Київ - 1996 р.

Закон України “Про прокуратуру” – від 5.11. 91 р.

Закон України “Про міліцію” – від 20.12.90 р.

Закон України “Про Службу безпеки України” - від 25.03.92 р.

Журнал “Віче” – березень 1992 р.

PAGE 1

PAGE 1

PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes