Про затвердження загальних вимог до здійснення переробки, утилізації, знищення або подальшого використання вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції (24.01.2001), Детальна інформація

Про затвердження загальних вимог до здійснення переробки, утилізації, знищення або подальшого використання вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції (24.01.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.5
Скачувань: 802
c

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x44AEu\x1C00умови приведення її у відповідність з вимогами нормативно-правових актів і нормативних документів) подальшого використання.

6. Вилучена з обігу неякісна та небезпечна продукція, яка є непридатною для переробки, підлягає знищенню шляхом спалювання, руйнування, фізико-хімічної, біологічної або іншої обробки відповідно до вимог нормативних документів.

7. Способи утилізації, знищення або подальшого використання вилученої з обігу неякісної та небезпечної харчової продукції, продовольчої сировини і супутніх матеріалів визначаються за погодженням із санітарно-епідеміологічною службою МОЗ та службою ветеринарної медицини Мінагрополітики.

8. У нормативно-правових актах та нормативних документах, якими встановлюватимуться порядок, умови переробки, утилізації, знищення або подальшого використання неякісної та небезпечної продукції, повинні бути передбачені показники безпеки продукції, що виготовляється в результаті переробки або утилізації, для життя, здоров'я людини і довкілля, вимоги до методів випробувань продукції тощо.

9. Вимоги нормативно-правових актів та нормативних документів, що встановлюватимуть порядок, умови переробки, утилізації, знищення або подальшого використання неякісної та небезпечної продукції, є обов'язковими для виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами і організаціями усіх форм власності, громадянами - суб'єктами підприємницької діяльності.

10. Санітарно-гігієнічні вимоги до конкретної продукції, що виготовляється в результаті переробки або утилізації, встановлюються МОЗ згідно із Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополучення населення" ( 4004-12 ), нормативно-правовими актами в частині забезпечення охорони здоров'я.

11. Ветеринарно-санітарні вимоги до конкретної продукції, що виготовляється в результаті переробки або утилізації, встановлюються службою ветеринарної медицини Мінагрополітики згідно із законами України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" ( 771/97-ВР ) та "Про ветеринарну медицину" ( 2498-12 ).

12. Порядок атестації виробництва підприємств, що здійснюють переробку, утилізацію або знищення вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції, встановлюється Держстандартом.

13. Держстандарт у межах своєї компетенції забезпечує ведення реєстру підприємств, виробництво яких атестовано на право здійснення робіт щодо переробки, утилізації або знищення вилученої з обігу продукції відповідно до вимог Закону України "Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції" ( 1393-14 ).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes