Про комплексні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, Детальна інформація

Про комплексні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.5
Скачувань: 795
0122 Про комплексні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання та оперативного реагування на них, на період до 2005 року (07.02.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 7 лютого 2001 р. N 122

Київ

Про комплексні заходи, спрямовані на ефективну

реалізацію державної політики у сфері захисту

населення і територій від надзвичайних ситуацій

техногенного та природного характеру, запобігання

та оперативного реагування на них,

на період до 2005 року

На виконання статті 6 Указу Президента України від 11 грудня 2000 р. N 1324 ( 1324/2000 ) "Про оголошення окремих районів та міст Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Хмельницької та Черкаської областей зоною надзвичайної екологічної ситуації" та з метою вдосконалення механізму запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити план комплексних заходів, спрямованих на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання та оперативного реагування на них, на період до 2005 року, що додається.

Міністерству фінансів та Міністерству економіки під час формування державного бюджету на 2002 та наступні роки передбачати кошти для забезпечення виконання зазначеного плану.

2. Схвалити висновки та пропозиції, викладені у спільній доповіді Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і Національної академії наук "Про стан природно-техногенної безпеки України та основні напрями підвищення її рівня".

3. Установити, що реалізація державної політики у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру є одним з пріоритетних напрямів роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади.

4. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

розглянути до 1 квітня 2001 р. питання щодо стану реалізації державної політики у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям, оцінити реальний рівень техногенної та природної безпеки, розробити, затвердити і забезпечити здійснення комплексу відповідних заходів;

про хід виконання затвердженого цією постановою плану комплексних заходів інформувати Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи до 15 липня і 15 січня протягом 2001 - 2005 років.

5. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи:

за результатами проведеної паспортизації об'єктів підвищеної небезпеки визначити разом з Міністерством економіки перелік таких, що потребують вжиття невідкладних профілактичних заходів, і внести Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо підвищення рівня безпечного функціонування об'єктів національної економіки;

разом з Національною академією наук щороку до 25 січня доповідати Кабінетові Міністрів України про стан техногенної та природної безпеки в Україні.

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 7 лютого 2001 р. N 122

ПЛАН

комплексних заходів, спрямованих на ефективну реалізацію

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes