Про Програму "Українська родина" (14.03.2001), Детальна інформація

Про Програму "Українська родина" (14.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.9
Скачувань: 720
недопущення бродяжництва, безпритульності, насильства, наркоманії, алкоголізму, проституції та розповсюдження порнографічних видань;

проведення наукових і соціальних досліджень з проблем ефективної життєдіяльності родини, виявлення загальних закономірностей і особливостей її функціонування і розвитку;

підготовка спеціалістів, які безпосередньо працюють з підлітками, молоддю, батьками, сім'ями;

співпраця центральних і місцевих органів виконавчої влади, міжнародних структур, громадських, релігійних та інших організацій у сфері забезпечення економічної, соціальної, духовної, культурно-освітньої діяльності української родини.

Під час реалізації цієї Програми будуть розроблені інші цільові програми, спрямовані на розвиток підростаючого покоління, соціальну реабілітацію дітей-сиріт, які виховуються у школах-інтернатах, прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, на залучення дітей і молоді до фізичної культури і спорту, на організацію спільного літнього відпочинку і оздоровлення дітей і батьків, підтримку родинного бізнесу, фермерства, інших форм господарської діяльності родини, забезпечення сприятливих умов для випуску дитячої літератури та літератури, преси, теле-, радіопередач, які б сприяли духовному розвитку всієї родини.

Основні заходи Програми:

Подавати Кабінетові Міністрів України доповідь про становище сімей та стан реалізації державної сімейної політики в Україні (за підсумками року).

Держкоммолодьспорттуризм, МОН, МОЗ,

Мінпраці, Мін'юст, Мінфін,

Мінекономіки, Держкомстат, Рада

міністрів Автономної Республіки

Крим, обласні, Київська та

Севастопольська міські

держадміністрації.

Щороку у вересні.

Подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо розроблення законопроектів, інших нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення реалізації основних напрямів Концепції державної сімейної політики, зміцнення ролі сім'ї в житті суспільства і підвищення її духовних і моральних цінностей.

Держкоммолодьспорттуризм, МОН,

Мінпраці, Мінкультури, МОЗ, Мін'юст,

Мінфін, Держкомстат.

2001 рік.

Підготувати і подати Кабінетові Міністрів України проекти відповідних актів законодавства про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво у сфері міжнародного усиновлення (Гаага, 1993 рік).

МОН, МЗС, Мін'юст.

2001 рік.

Здійснити експертну оцінку ефективності проведення в деяких регіонах України експерименту щодо утворення прийомних сімей для виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 1998 р. N 241 ( 241-98-п ) і від 15 вересня 1999 р. N 1713 ( 1713-99-п ), та подати Кабінетові Міністрів України обгрунтований висновок і пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази з цих питань.

Держкоммолодьспорттуризм, МОН, МОЗ,

Мін'юст, Мінпраці, Мінфін,

Мінекономіки, Рада міністрів

Автономної Республіки Крим,

Запорізька, Львівська, Одеська,

Харківська обласні, Київська міська

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes