Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів (28.03.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів (28.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.1
Скачувань: 963
в) демонстрування фільмів телеорганізаціями здійснюється за умови попередження про встановлені обмеження у програмах телепередач перед початком демонстрування фільму та додержання встановленого часу його демонстрування:

"14"- з 18 до 6 години;

"16" - з 21 до 6 години;

"18" -з 23 до 6 години;

"Х21" -з 24 до 6 години.

У разі виникнення розбіжностей щодо визначення індексу фільму за згодою власника відповідних прав на фільм цей індекс визначає експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Мінкультури (далі - експертна комісія). У такому разі термін розгляду заяви та видачі прокатного посвідчення може бути продовжений до 20 днів.

9. До складу експертної комісії входять незалежні експерти - кінознавці, кінокритики, мистецтвознавці, психологи, а також представники заінтересованих міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (за згодою). Експертна комісія має право встановлювати індекс фільму, який визначає глядацьку аудиторію, надавати висновки, а у разі потреби - акти мистецтвознавської експертизи. Положення про експертну комісію та її склад затверджується Мінкультури. Очолює експертну комісію заступник Міністра культури і мистецтв.

Плата експертній комісії за проведення експертизи, встановлення індексу фільму, який визначає глядацьку аудиторію, надання висновку або акта мистецтвознавської експертизи здійснюється у розмірі чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за один фільм з коштів спеціального рахунка фінансової підтримки національної кінематографії.

10. На підставі висновку експертної комісії Мінкультури відмовляє у державній реєстрації та видачі прокатного посвідчення на фільми, які можуть завдати шкоди моральному і фізичному вихованню, культурному розвиткові громадян, а також на фільми порнографічного характеру і ті, які пропагують війну, насильство, жорстокість, фашизм і неофашизм, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення.

11. Рішення Мінкультури про відмову в державній реєстрації та у видачі прокатного посвідчення може бути оскаржене власником відповідних прав на фільм у судовому порядку.

12. Мінкультури скасовує державну реєстрацію фільму та визнає недійсним видане прокатне посвідчення у разі виявлення недостовірної інформації, що міститься у документах, зазначених у пункті 6 цього Положення.

У разі дострокового припинення дії угод (контрактів, договорів), укладених з власником майнових авторських прав, особа, яка отримала прокатне посвідчення, зобов'язана повідомити про це Мінкультури протягом 10 днів. Цей факт є підставою для скасування державної реєстрації фільму.

Скасування державної реєстрації фільму та визнання недійсним прокатного посвідчення оформлюються наказом Мінкультури. Наказ надсилається власнику відповідних прав на фільм, якому було видано прокатне посвідчення, місцевим органам управління кінематографії, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення (якщо на фільм є телевізійні права), іншим заінтересованим державним органам, судам на їх запити, а також у разі потреби засобам масової інформації.

Інформацію про державну реєстрацію фільмів, видані прокатні посвідчення, укладені угоди (контракти, договори) Мінкультури надає державним органам, які згідно із законодавством України мають право здійснювати контроль за розповсюдженням і демонструванням фільмів, на їх запит.

13. У разі продовження терміну дії прав на фільм, визначеного угодами (контрактами, договорами), власник подає заяву, а Мінкультури приймає рішення про державну реєстрацію фільму та видачу нового прокатного посвідчення у порядку, передбаченому підпунктами "а" і "б" пункту 5 та пунктом 15 цього Положення.

За видачу нового прокатного посвідчення плата, передбачена пунктом 15 цього Положення, не справляється, якщо воно видається в межах терміну дії прав на фільм.

14. Не потребують державної реєстрації та видачі прокатного посвідчення:

фільми, створені для відомчого розповсюдження і демонстрування, та фільми, що демонструються на некомерційних і професійних показах, організованих творчими спілками, вищими навчальними кінотеатральними закладами;

H

b

B*

B

D

F

\x00B4



\x1C00 фільми, що демонструються на міжнародних кінофестивалях, які проводяться в Україні за погодженням з Мінкультури;

кіно- і відеопродукція із записами театральних вистав, концертів, інформаційних, музичних, розважальних, спортивних, навчальних програм і реклами.

15. За видачу прокатного посвідчення справляється плата у таких розмірах (неоподатковуваних мінімумів доходів громадян):

кінотеатральне право 3

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes