Про затвердження Порядку захисту вітчизняного ринку у разі закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (11.04.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку захисту вітчизняного ринку у разі закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (11.04.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 20.9
Скачувань: 700
0347 Про затвердження Порядку захисту вітчизняного ринку у разі закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (11.04.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 11 квітня 2001 р. N 347

Київ

Про затвердження Порядку захисту вітчизняного

ринку у разі закупівлі товарів, робіт і послуг

за державні кошти

( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ

N 1445 ( 1445-2001-п ) від 27.10.2001

N 1648 ( 1648-2001-п ) від 13.12.2001

N 43 ( 43-2002-п ) від 11.01.2002 )

Відповідно до частини першої статті 6 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" ( 1490-14 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Порядок захисту вітчизняного ринку у разі закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (додається).

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 18

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 11 квітня 2001 р. N 347

ПОРЯДОК

захисту вітчизняного ринку у разі закупівлі

товарів, робіт і послуг за державні кошти

1. Цей Порядок визначає загальні умови надання переваг тендерним пропозиціям вітчизняних виробників під час закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти та обмеження участі у процедурі закупівлі виключно вітчизняними виробниками у разі, коли очікувана вартість предмета закупівлі не перевищує суми, еквівалентні: для товарів - 200 тис. євро, послуг - 300 тис., робіт - 4 млн. євро.

2. Замовник обмежує участь у процедурі закупівлі виключно вітчизняними виробниками, якщо предметом закупівлі є товари, роботи чи послуги, зазначені у додатку 1 до цього Порядку.

Рішення про внесення змін до додатка 1 приймається у разі потреби Кабінетом Міністрів України за поданням Мінекономіки один раз на рік не пізніше 1 грудня року, що передує рокові, з якого це рішення набирає чинності.

3. Під час здійснення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг, не включених у додаток 1 до цього Порядку, замовник застосовує преференційну поправку в розмірі 10 відсотків ціни тендерної пропозиції, поданої вітчизняним виробником у разі, коли у процедурі закупівлі бере участь іноземний виконавець і його тендерна пропозиція є найбільш вигідною.

4. Про застосування умов захисту вітчизняного ринку, передбачених пунктами 2 і 3 цього Порядку, замовник повинен поінформувати виконавців в оголошенні про здійснення процедури закупівлі або у запрошенні до участі в ній.

5. Умови захисту вітчизняного ринку, передбачені пунктами 2 і 3 цього Порядку, застосовуються до вітчизняного виробника, якщо він у встановленому замовником порядку подає йому завірені копії засновницьких документів, свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності і у передбачених законодавством випадках - ліцензії на виробництво товару або відповідного дозволу та/або ліцензії на виконання відповідних робіт (надання послуг), а також один із документів, зазначених у додатку 2 до цього Порядку.

6. У разі коли внаслідок застосування замовником обмеження участі у процедурі закупівлі виключно вітчизняними виробниками відповідно до пункту 2 цього Порядку на участь у торгах було подано менше двох тендерних пропозицій або коли тендерні пропозиції вітчизняних виробників не відповідають установленим замовником у тендерній документації вимогам, замовник відміняє торги або визнає їх такими, що не відбулися, та здійснює повторну процедуру закупівлі.

Під час здійснення повторної процедури закупівлі замовник має право замість обмеження участі у процедурі закупівлі виключно вітчизняними виробниками перейти до застосування преференційної поправки згідно з пунктом 3 цього Порядку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes