Про утворення Міжвідомчої комісії з питань сімейної політики (06.05.2001), Детальна інформація

Про утворення Міжвідомчої комісії з питань сімейної політики (06.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.4
Скачувань: 726
Для участі у засіданнях Міжвідомчої комісії можуть запрошуватися посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

10. У разі коли член Комісії з поважних причин не може бути присутнім на засіданні, він за попереднім погодженням з головою Міжвідомчої комісії направляє на засідання свого представника з правом брати участь у голосуванні.

11. Міжвідомча комісія визначає і затверджує регламент роботи, у межах своєї компетенції приймає рішення, організовує та контролює їх виконання.

12. Рішення Міжвідомчої комісії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Міжвідомчої комісії.

13. Рішення Міжвідомчої комісії оформляються протоколом, який підписує її голова, є обов'язковими для розгляду центральними і місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями, їх посадовими особами.

Органи виконавчої влади, підприємства, установи та організації, окремі посадові особи повідомляють Міжвідомчу комісію у визначений термін про наслідки розгляду її рішень.

14. Голова Міжвідомчої комісії щороку затверджує примірну структуру державної доповіді про становище сімей в Україні та відповідні рекомендації щодо її підготовки.

15. Про свою діяльність і прийняті рішення Міжвідомча комісія систематично інформує громадськість у засобах масової інформації.

16. Організаційне забезпечення діяльності Міжвідомчої комісії покладається на Держкоммолодьспорттуризм.

Додаток

до Положення про Міжвідомчу

комісію з питань сімейної політики

ПОРЯДОК

підготовки і розповсюдження щорічної державної

доповіді про становище сімей в Україні

1. Щорічна державна доповідь про становище сімей в Україні (далі - доповідь) є офіційним документом, що готується з метою забезпечення центральних та місцевих органів виконавчої влади, населення України об'єктивною систематизованою аналітичною інформацією про становище сімей, тенденції його зміни внаслідок здійснюваних соціально-економічних перетворень, і містить відомості про економічні, правові, соціальні та інші заходи, що вживаються в Україні для забезпечення виживання, соціального захисту різних категорій сімей, зміцнення ролі сім'ї в житті суспільства, підвищення її духовних і моральних цінностей.

2. У доповіді використовуються офіційні дані державної статистичної звітності, аналітичні розробки центральних органів виконавчої влади, відповідних наукових установ, інших організацій.

Для підготовки доповіді використовуються матеріали Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій про становище сімей у відповідних регіонах, а також результати наукових досліджень життєдіяльності та розвитку сім'ї.

3. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації на основі рекомендацій, затверджених головою Міжвідомчої комісії з питань сімейної політики, здійснюють підготовку матеріалів для доповіді та подають їх щороку до 1 квітня Держкоммолодьспорттуризму.

4. Окремі розділи (матеріали) доповіді готують МОН, МОЗ, Мінпраці, МВС, Мінкультури, МНС, МЗС, Мінекономіки, Мінфін, Мін'юст, Держкомстат, Держкомінформ за участю інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, Національної академії наук, Академії педагогічних наук і щороку до 1 травня подають їх Держкоммолодьспорттуризму для узагальнення та підготовки до розгляду Міжвідомчою комісією з питань сімейної політики.

5. Координація дій міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, відповідальних за підготовку доповіді, здійснюється Міжвідомчою комісією з питань сімейної політики.

6. Доповідь схвалюється у серпні на засіданні Міжвідомчої комісії з питань сімейної політики і у вересні подається Президентові України.

До доповіді додаються підготовлені в установленому порядку пропозиції щодо поліпшення становища сімей.

7. Розповсюдження доповіді здійснює Держкоммолодьспорттуризм.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes