Про заходи щодо запровадження загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням (16.05.2001), Детальна інформація

Про заходи щодо запровадження загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням (16.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5
Скачувань: 941
0498 Про заходи щодо запровадження загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням (16.05.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 16 травня 2001 р. N 498

Київ

Про заходи щодо запровадження загальнообов'язкового

державного соціального страхування у зв'язку

з тимчасовою втратою працездатності та витратами,

зумовленими народженням та похованням

З метою забезпечення виконання Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" ( 2240-14 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Установити, що у зв'язку з реорганізацією Фонду соціального страхування кошти загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, а також кошти, одержані внаслідок погашення заборгованості із збору на обов'язкове соціальне страхування (крім збору на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття) та іншої заборгованості перед Фондом соціального страхування, зараховуються на рахунок створеного відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Фонд), відкритий в установленому законодавством порядку, а до набуття Фондом прав юридичної особи та затвердження нормативно-правових актів з питань проходження коштів Фонду - на рахунки Фонду соціального страхування.

2. Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування та іншим розпорядникам коштів соціального страхування звернутися до установ Національного банку і комерційних банків з проханням про проведення до 1 липня 2001 р. інвентаризації і закриття рахунків, на які надходили кошти на обов'язкове соціальне страхування (крім збору на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття), та перерахування залишків коштів з цих рахунків на рахунок Фонду, відкритий в установленому законодавством порядку.

Просити Національний банк установити контроль за закриттям в установах банків усіх рахунків, на які надходили кошти на обов'язкове соціальне страхування (крім збору на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття).

B*

h

O

3. З метою здійснення заходів, пов'язаних з реорганізацією Фонду соціального страхування, утворити комісію на чолі з директором його виконавчої дирекції.

Голові комісії:

затвердити персональний склад комісії, включивши до її складу по одному представнику від Міністерства праці та соціальної політики, Фонду державного майна, Конфедерації роботодавців і профспілкових об'єднань;

до 1 липня 2001 р. завершити відповідно до законодавства комплекс заходів щодо реорганізації Фонду соціального страхування та про виконання доповісти Кабінетові Міністрів України.

4. Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування:

а) у місячний термін після реєстрації статуту Фонду забезпечити разом з профспілковими об'єднаннями перереєстрацію страхувальників Фонду соціального страхування:

б) забезпечити до 1 липня 2001 р.:

роботу правління Фонду;

розроблення за участю соціальних партнерів проектів нормативно-правових актів, які регламентують діяльність Фонду.

5. Рекомендувати правлінню Фонду до 1 червня 2001 р. забезпечити державну реєстрацію статуту Фонду.

6. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям сприяти забезпеченню органів управління Фондом приміщеннями та телефонним зв'язком.

7. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади до 1 липня 2001 р. підготувати пропозиції щодо приведення актів законодавства у відповідність із Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" та привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом.

8. Установити, що проекти нормативно-правових актів з питань загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, які подаються на розгляд Кабінету Міністрів України, підлягають обов'язковому погодженню з Міністерством праці та соціальної політики, Конфедерацією роботодавців і профспілковими об'єднаннями.

Перший

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes