Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 р. N 791 (16.05.2001), Детальна інформація

Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 р. N 791 (16.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.4
Скачувань: 763
За пропозицією відповідного центрального органу виконавчої влади представник може бути призначений за результатами конкурсу, проведеного відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення уповноваженої особи на виконання функцій з управління державними корпоративними правами.

4. Відповідний центральний орган виконавчої влади у двотижневий термін з дня одержання запиту від Фонду державного майна подає йому пропозиції щодо кандидатури представника.

5. Відносини між Фондом державного майна та представником регулюються договором доручення на здійснення представником функцій з управління акціями (частками), які перебувають у державній власності, господарських товариств (далі - договір доручення). Договір доручення укладається на термін до трьох років, який може бути продовжено за згодою сторін договору на термін до трьох років.

6. Типова форма договору доручення затверджується Фондом державного майна.

7. Представник зобов'язаний брати участь у загальних зборах товариства.

Представник зобов'язаний виконувати визначені для нього завдання на здійснення функцій з управління акціями (частками) господарських товариств, які перебувають у державній власності (далі - завдання), які є невід'ємною частиною договору доручення.

8. Представник може бути обраний членом ради (спостережної ради) господарського товариства.

9. Завдання представнику визначає Фонд державного майна на підставі пропозицій, які подає відповідний центральний орган виконавчої влади. При цьому завдання розробляються виходячи з розміру державних корпоративних прав і обов'язково визначають:

основну мету управління;

фінансово-економічні показники;

функції контролю, що здійснюється представником, з питань, зазначених у пункті 7 Порядку проведення конкурсу з визначення уповноваженої особи на виконання функцій з управління державними корпоративними правами, та інших питань виходячи із специфіки галузі.

10. Представники звітують перед Фондом державного майна за формами і в терміни, встановлені договором.

11. Фонд державного майна веде реєстр представників.

12. Представник може здійснювати управління пакетами акцій (частками), які перебувають у державній власності, не більше ніж у трьох товариствах.

13. У разі коли законодавством передбачена необхідність отримання згоди Антимонопольного комітету, Фонд державного майна приймає рішення про призначення представника після отримання ним згоди Антимонопольного комітету на управління акціями (частками) товариства.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes