Про основні засади складання проекту Державного бюджету України на 2002 рік (28.05.2001), Детальна інформація

Про основні засади складання проекту Державного бюджету України на 2002 рік (28.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.6
Скачувань: 671
\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x1B63\x00B3\x1C00я збалансованості бюджету та приведення законодавства у відповідність з реальними фінансовими ресурсами держави.

17. Міністерству охорони здоров'я, Міністерству освіти і науки під час підготовки бюджетних запитів на 2002 рік передбачити у межах доведених граничних обсягів видатків загального фонду проекту Державного бюджету України на 2002 рік необхідні кошти відповідно на реалізацію програм і централізованих заходів з профілактики та лікування СНІДу, боротьби з туберкульозом та інформатизації загальноосвітніх навчальних закладів і комп'ютеризації сільських шкіл.

18. Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів та іншими центральними органами виконавчої влади внести у місячний термін на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо напрямів використання видатків на державні централізовані капітальні вкладення у 2002 році.

19. Головним розпорядникам під час підготовки бюджетних запитів на 2002 рік забезпечити погодження з Міністерством економіки видатків на бюджетні програми у сфері науки.

20. Передбачити в проекті Державного бюджету України на 2002 рік планування видатків на виплату пенсій військовослужбовцям та особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ за бюджетними програмами соціального захисту у видатках відповідно Міністерства оборони (військовослужбовцям Збройних Сил та військ цивільної оборони), Служби безпеки (військовослужбовцям Служби безпеки, Прикордонних військ та Управління державної охорони), Міністерства внутрішніх справ (особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та військовослужбовцям внутрішніх військ), Державної податкової адміністрації (особам начальницького складу податкової міліції) та Державного департаменту з питань виконання покарань (особам начальницького і рядового складу кримінально-виконавчої системи).

Міністерству фінансів разом з Державним казначейством визначити порядок здійснення зазначених видатків на основі діючого механізму фінансування пенсій військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ.

21. Передбачити у проекті Закону України "Про Державний бюджет на 2002 рік" здійснення витрат на забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет виключно Міністерством охорони здоров'я за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

22. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади передбачити у складі бюджетних програм на 2002 рік видатки на забезпечення виконання положень Програми інтеграції України до Європейського Союзу в межах доведених Міністерством фінансів граничних обсягів видатків загального фонду проекту Державного бюджету України на 2002 рік.

Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів та іншими центральними органами виконавчої влади у місячний термін підготувати та внести на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо визначення джерел формування статутного фонду Українського банку реконструкції та розвитку, а також проведення робіт по визнанню повного ринкового статусу економіки України та вжиття заходів щодо захисту інтересів вітчизняних виробників на зовнішніх і внутрішньому ринках.

23. Міністерству фінансів, Міністерству праці та соціальної політики під час доопрацювання проекту Державного бюджету України на 2002 рік визначитися щодо спрямування у зазначеному році надходжень від додаткових зборів на виплату пенсій для погашення заборгованості, що виникла у зв'язку із знеціненням грошових заощаджень громадян в установах Ощадного банку і страхових внесків до колишнього Укрдержстраху, та для викупу облігацій Державної цільової безпроцентної позики 1990 року.

24. Передбачити у проекті Закону України "Про Державний бюджет на 2002 рік" розподіл коштів, спрямованих на реалізацію нових проектів програм економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, через відповідних головних розпорядників.

Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції, Міністерству закордонних справ внести Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо порядку підготовки і реалізації проектів програм економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, з урахуванням абзацу першого цього пункту.

25. Пенсійному фонду, Фонду соціального страхування, Фонду загальнодержавного соціального страхування на випадок безробіття, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань подати до 15 липня ц.р. проекти своїх бюджетів на 2002 рік на розгляд Міністерства праці та соціальної політики і Міністерства фінансів, до 15 серпня ц.р. на розгляд Кабінету Міністрів України.

Міністерству праці та соціальної політики і Міністерству фінансів подати до 15 серпня ц.р. на розгляд Кабінету Міністрів України висновки і пропозиції щодо проектів бюджетів зазначених фондів на 2002 рік, у тому числі щодо їх узгодження з проектом Державного бюджету України на 2002 рік.

26. Міністерству фінансів передбачити у складі спеціального фонду проекту Державного бюджету України на 2002 рік доходи і видатки, визначені статтею 49 Закону України "Про Державний бюджет України на 2001 рік" ( 2120-14 ), із зарахуванням до спеціального фонду державного бюджету дивідендів (доходу), нарахованих на акції (частки, паї) підприємств і господарських товариств паливно-енергетичного комплексу, які є у державній власності, виходячи з необхідності забезпечення повної збалансованості цих показників.

У зв'язку з цим Фонду державного майна, Міністерству палива та енергетики і Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" подати до 15 червня ц.р. відповідні розрахунки.

27. Міністерству праці та соціальної політики, Міністерству фінансів, Міністерству економіки подати до 1 липня ц.р. на розгляд Кабінету Міністрів України проекти нормативно-правових актів щодо запровадження з 1 січня 2002 р. надання адресних пільг і субсидій населенню виключно у грошовій формі з урахуванням можливості їх перерахування на особові банківські рахунки одержувачів цих соціальних виплат.

28. Державному казначейству вжити необхідних заходів до запровадження з 1 січня 2002 р. казначейського обслуговування місцевих бюджетів усіх рівнів за доходами та перерахування міжбюджетних трансфертів і про результати поінформувати Кабінет Міністрів України до 15 серпня 2001 року.

Міністерству фінансів передбачити у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" казначейське обслуговування місцевих бюджетів усіх рівнів за доходами та перерахування міжбюджетних трансфертів.

29. Міністерству фінансів під час визначення обсягів міжбюджетних трансфертів у відносинах місцевих бюджетів з державним бюджетом запровадити механізм стимулювання місцевих бюджетів тих територій, де за останні три роки забезпечено нарощування дохідної бази бюджету.

30. Міністерству фінансів забезпечити складення проекту Державного бюджету України на 2002 рік відповідно до вимог цієї постанови і до 15 серпня ц.р. подати проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" на розгляд Кабінету Міністрів України.

31. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів України відповідно до розподілу функціональних повноважень.

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 34

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes