Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН щодо Ліберії (21.06.2001), Детальна інформація

Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН щодо Ліберії (21.06.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 1
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 4.8
Скачувань: 914
0682 Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН щодо Ліберії (21.06.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 21 червня 2001 р. N 682

Київ

Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН

щодо Ліберії

У зв'язку з прийняттям Радою Безпеки ООН резолюції від 7 березня 2001 р. N 1343 ( 995_961 ), відповідно до якої запроваджено санкції щодо Ліберії, Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

забезпечити в межах своєї компетенції виконання вимог резолюції Ради Безпеки ООН від 7 березня 2001 р. N 1343 і вжити заходів для зведення до мінімуму можливих втрат України;

надавати на вимогу Міністерства закордонних справ необхідну інформацію про стан виконання зазначеної резолюції.

2. Міністерству економіки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству оборони, Міністерству транспорту, Міністерству фінансів, Державній митній службі, Державному комітетові промислової політики, Державному комітетові у справах охорони державного кордону, Державній компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" забезпечити за участю Служби безпеки дотримання вимог щодо заборони на:

r

\x0152

B*

a

ae

ції ML1-ML22 Списку товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному контролю, що включені у додаток до Положення про порядок державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 1997 р. N 1358 ( 1358-97-п );

б) надання Ліберії громадянами України або з території України послуг з технічної підготовки або технічної допомоги, пов'язаних з наданням, виробництвом, обслуговуванням або експлуатацією засобів, зазначених у підпункті "а" пункту 2 цієї постанови;

в) прямий або непрямий імпорт всіх необроблених алмазів з Ліберії незалежно від країни їх походження.

3. Державному комітетові у справах охорони державного кордону, Міністерству закордонних справ, Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки вжити заходів до заборони в'їзду на територію України або транзиту через неї посадових осіб уряду Ліберії, її збройних сил та їх подружжя, а також інших осіб, які надають фінансову та військову підтримку озброєним повстанським угрупованням у сусідніх з Ліберією країнах, зокрема Об'єднаному революційному фронту в Сьєрра-Леоне, за винятком тих випадків, коли такі поїздки, за визначенням Комітету Ради Безпеки, утвореного відповідно до пункту 14 резолюції Ради Безпеки ООН від 7 березня 2001 р. N 1343, здійснюються в гуманітарних цілях або з метою виконання релігійного обов'язку чи у випадках, коли такі поїздки сприяють дотриманню Ліберією вимог Ради Безпеки ООН або допомагають мирному врегулюванню конфлікту в субрегіоні.

4. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 6 вересня 2000 р. N 1395 ( 1395-2000-п ) "Про виконання санкцій Ради Безпеки ООН щодо Ліберії" (Офіційний вісник України, 2000 р., N 37, ст. 1579).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 27



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes