Про затвердження Положення про Консультативну раду з питань співробітництва Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України (21.06.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про Консультативну раду з питань співробітництва Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України (21.06.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.7
Скачувань: 675
0685 Про затвердження Положення про Консультативну раду з питань співробітництва Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України (21.06.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 21 червня 2001 р. N 685

Київ

Про затвердження Положення

про Консультативну раду з питань

співробітництва Кабінету Міністрів України

і Верховної Ради України

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про Консультативну раду з питань співробітництва Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України, утворену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 червня 2001 р. N 241 ( 241-2001-р ) (додається).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 20

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 21 червня 2001 р. N 685

ПОЛОЖЕННЯ

про Консультативну раду з питань

співробітництва Кабінету Міністрів України

і Верховної Ради України

1. Консультативна рада з питань співробітництва Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України (далі - Консультативна рада) є консультативно-дорадчим органом, утвореним з урахуванням пропозицій Верховної Ради України з метою проведення політичних консультацій та вироблення органами законодавчої і виконавчої влади спільної політики, спрямованої на вирішення суспільно-політичних, соціально-економічних та інших питань, що мають загальнодержавне значення.

2. Консультативна рада у своїй діяльності керується Конституцією України ( 254к/96-ВР ), законами України, актами Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями Консультативної ради є:

розв'язання проблем, які потребують першочергового розгляду Верховною Радою України і Кабінетом Міністрів України;

вироблення узгоджених позицій щодо реалізації основних засад державної політики шляхом прийняття актів законодавства та забезпечення їх виконання;

сприяння законодавчому забезпеченню організації діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до Конституції України, вирішення інших питань, що мають важливе суспільно-політичне та соціально-економічне значення.

4. Консультативна рада відповідно до покладених на неї завдань:

вносить пропозиції щодо розроблення та розгляду Верховною Радою України і Кабінетом Міністрів України проектів актів законодавства;

розглядає механізми застосування прийнятих Верховною Радою України законів, здійснює моніторинг ефективності їх реалізації:

бере участь у розробленні Програми діяльності Кабінету Міністрів України, сприяє розгляду і прийняттю рішення щодо її схвалення;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes