Джон Кенеді, Детальна інформація

Джон Кенеді
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Особистості
Автор: Берник Сергій
Розмір: 19
Скачувань: 2400
Кубинська Криза Ракети була можливо всесвітній найближчий підхід до ядерної війни. У 1960 Радянський Прем'єр-міністр Хрушчев вирішив постачати Кубу ядерними ракетами, що помістять східні Сполучені штати усередині діапазону ядерного ракетного удару. Khrushchev, коли запитується, заперечував(відкинув), що будь-які ракети поставлялися до Куби, але влітку США в 1962, площини шпигуна, що летять по Кубі сфотографували Советское-управляемую роботу конструкції і визначали першу ракету 14 жовтня.

Для Президента сім днів Кеннеді консультувався потай з консультантами, обговорюючи можливі реакції в той час як, привселюдно його адміністрація продовжив, як якби ніщо не було неправильно. На закінчення, 22 жовтня, Кеннеді повідомив націю щодо відкриття ракет, вимагав, щоб Радянський Союз усунув зброю, і оголошений води навколо Куби карантийная зона. Кеннеді призвав Khrushchev “ зупинити й усувати цю нелегальну, недбалу і провокаційну погрозу до світу в усьому світі і до стійких співвідношень між нашими двома націями ” і попереджений, що рішення з Куби на будь-якій нації в західній півкулі буде розглядатися рішенням СРСР на Сполучених штатах самостійно.

У той же самий час, загони Сполучених штатів були послані Флориді, щоб готуватися до надходження В Кубу, і повітряні одиниці були пильні. Американська судина блокувала Кубу з замовленнями шукати всі Радянські кораблі, що підозріл-виглядають, і повернути назад будь-який, котрий ніс наступальні зброю.

Протягом окремих напружених днів Радянська судина в шляху до Куби уник карантийной зони, у той час як Khrushchev і Кеннеді обговорювали випуск через дипломатичні канали. Khrushchev, реалізовуючи його рідкий воєнний стан, пересилав повідомлення 26 жовтня, у якому він погодився на вимоги(попиту) Кеннеді усунути всі ракети. Наступний день, перед Сполученими штатами відповів на першу примітку, Khrushchev послав інший, випробуючи укласти інші терміни(умови). Кеннеді вирішив відповідати на перше повідомлення, і 28 жовтня, Khrushchev погодився демонтувати й усувати зброя з Куби і запропонував Сполученим штатам локальний огляд. У поверненні(доході) Кеннеді, потай обіцяний, щоб не вторгнутися(надійти) У Кубу й усувати старші ракети з Туреччини. Кеннеді відкликав блокаду, але Кубу, збуджену в Радянському представленні, відмовився дозволяти обіцяний огляд. Однак, США, площини шпигуна показали що ракета бази демонтувалися. Ядерної війни уникли.

Це було можливо найбільший момент Кеннеді як президент. Багато хто почували, що і Світова війна я і Друга Світова Війна почався через рідкі реакції до дій агресії, і Кеннеді, можливо, запобіг World Війну III, виділяючи мужність і силу.

Я Криза в Південно-сході Азія  

Розвал Французької колоніальної імперії Індокитаю в 1954 підсилив уже хаотичні умови в Південно-сході Азія. Як в іншому місці, Сполучені штати і СРСР конкурували, щоб установити уряду, сприятливі собі. І Лаосу і Південь В'єтнам загрожували Комуністичні повстання. У липні 1962 бродячий(пересувний) посол Кеннеді, Ват(Ут). Averell Harriman, уклав міжнародну угоду, що вживало заходів до нейтрального коаліційного уряду в Лаосу, очолюваному Сувереном Соуванной Фоумой. Це реверсирововало більш ранню політику(поліс) США, що підтримала анти-коммунистического військового диктатора. Коаліційний уряд, що складалося з і Комуністичних і не-комуністичних елементів(компонентів,приладів), було вибрационно, але це вижило для деякого часу.

Кеннеді був менш успішний на Півдні В'єтнам, де США військові консультанти навчили Південну В'єтнамську армію починаючи з 1954. Південному В'єтнамському уряду Президента Нго Динха Диема загрожувало Комуністичне - доминируемое партизанський рух, названий Національним Визвольним Фронтом, що був підтриманий багатьма з людей(персоналу), що живуть у сільській місцевості.

Diem уряд, що було під владою Римських Католиків, довело нездатним скасувати Комуністів або справлятися зі зростаючим хвилюванням серед Південних В'єтнамських Буддистів і інших релігійних груп. Антиурядове перемішування було особливе сильно серед Буддистів, деякі з кого спалюється безпосередньо до смерті, щоб заперечити Diem режиму. Уряд наповняв(обвинувачувало) це, Буддист групується, став просоченим Комуністами, і заарештував багато Буддистів. Хоча ця конкуренція була підтримана зовнішніми спостерігачами, включаючи бригаду установлення фактів зі Сполучених штатів, релігійне тертя між Буддистами, і Відоме католиком уряд була принаймні настільки ж могутня сила як політичний конфлікт.

У 1961 Кеннеді продемонстрував блокування Америки на Південь В'єтнам, збільшуючи число військових консультантів від 700 до 15,000 і замовляючи їм у судовий двобій. Він також попередив, що “ у заключному аналізі це є їх (Південь В'єтнам) війна. Вони - ті, хто повинні виграти це або втрачати це. Ми можемо допомагати їм, ми можемо давати їм устаткування, ми можемо випускати наших людей як консультанти, але вони повинні виграти це, люди(персонал) В'єтнаму. ”

Кеннеді незабаром реалізував(розумів), що Diem був більше зацікавлений збереженням його власного зв'язку з потужністю(енергією) чим у нанесенні поразки Комуністам і представленню демократії на Півдні В'єтнам. У 1963, коли Кеннеді був інформований щодо запланованого перевороту, щоб перекинути Diem, він вибирати залишати матеріал у руках США послом у Півдні, В'єтнам, Генрі Cabot Збуджує, молодший, кого він знав, щоб бути в користі запланованого перевороту. Переворот був успішний, і Diem знищувався за військовим кріпильним елементом персоналу. Однак, новий уряд було незручно охоронити партизанську війну з поширення, незважаючи на збільшені США допомогу.

J Договір про заборону ядерних іспитів  

5 серпня, 1963, Сполучені штати відзначали обмежений договір заборони ядерного іспиту з Великобританією і СРСР. Договір повідомляв поза законом ядерних спалахів в атмосфері або підводний, але допускав їм підґрунтя. Після Кубинської кризи ракети, договір був важлива подножка що Кеннеді, названий “ історичний наземний орієнтир у старому переслідуванні людини світу. ” Він розглянув це найбільшим єдиним(окремим) досягненням його адміністрації.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes