Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та справлянням акцизного збору (07.08.2001), Детальна інформація

Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та справлянням акцизного збору (07.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.8
Скачувань: 749
0940 Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та справлянням акцизного збору (07.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 7 серпня 2001 р. N 940

Київ

Про заходи щодо посилення державного контролю

за виробництвом та обігом спирту, алкогольних

напоїв і тютюнових виробів та справлянням

акцизного збору

( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ

N 1552 ( 1552-2001-п ) від 16.11.2001

N 158 ( 158-2002-п ) від 15.02.2002 )

На виконання Указу Президента України від 11 липня 2001 р. N 510 ( 510/2001 ) "Про посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Утворити у складі Державної податкової адміністрації Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів (далі - Департамент) як самостійний функціональний підрозділ з правами юридичної особи, у складі державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі - регіональні управління Департаменту з правами юридичної особи та їх територіальні підрозділи.

2. Установити, що:

Департамент очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади Головою Державної податкової адміністрації. Регіональні управління очолюють начальники, які призначаються на посаду та звільняються з посади начальником Департаменту.

Департамент діє на підставі положення, що затверджується Головою Державної податкової адміністрації, а його регіональні управління - на підставі положень, що затверджуються начальником Департаменту.

3. Розмістити Департамент у м. Києві по вул. Б. Грінченка, 1, надавши йому приміщення на п'ятому поверсі повністю і кімнати 701-712.

4. Установити, що за умовами оплати праці та матеріально-побутового забезпечення:

начальник Департаменту прирівнюється до начальника головного управління Державної податкової адміністрації (далі - головне управління), його заступники - до заступників начальника головного управління, керівні працівники і спеціалісти Департаменту, службові обов'язки яких полягають у безпосередньому виконанні функцій, пов'язаних із здійсненням контролю за додержанням податкового законодавства, зокрема за правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів податків, зборів (обов'язкових платежів), виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, - до відповідних категорій працівників головного управління, інші керівні працівники і службовці - до відповідних категорій працівників Державної податкової адміністрації, які мають ранг державного службовця;

начальники регіональних управлінь - до начальників управлінь державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (далі - управління податкових адміністрацій), їх заступники - до заступників начальників управлінь податкових адміністрацій, керівні працівники і спеціалісти регіональних управлінь, службові обов'язки яких полягають у безпосередньому виконанні функцій, пов'язаних із здійсненням контролю за додержанням податкового законодавства, зокрема за правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів податків, зборів (обов'язкових платежів), виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, - до відповідних категорій працівників управлінь податкових адміністрацій, інші керівні працівники і службовці - до відповідних категорій працівників державних податкових адміністрацій, які мають ранг державного службовця;

начальники територіальних підрозділів - до начальників управлінь, відділів державних податкових інспекцій, керівні працівники і спеціалісти територіальних підрозділів, службові обов'язки яких полягають у безпосередньому виконанні функцій, пов'язаних із здійсненням контролю за додержанням податкового законодавства, зокрема за правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів податків, зборів (обов'язкових платежів), виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, - до відповідних категорій працівників зазначених управлінь, відділів, інші керівні працівники і службовці - до відповідних категорій працівників державних податкових інспекцій, які мають ранг державного службовця.

5. Віднести посади працівників Департаменту, його регіональних управлінь і територіальних підрозділів, які не мають спеціальних звань, до таких категорій посад державних службовців:

третя категорія - посади начальників управлінь і самостійних відділів Департаменту;

четверта категорія - посади заступників начальників управлінь і самостійних відділів, начальників та заступників начальників відділів у складі управлінь, начальників підвідділів у складі самостійних відділів Департаменту;

п'ята категорія - посади спеціалістів Департаменту; начальників управлінь і самостійних відділів, заступників начальників управлінь і самостійних відділів, начальників та заступників начальників відділів у складі управлінь, начальників підвідділів у складі самостійних відділів регіональних управлінь;

шоста категорія - посади керівників управлінь, відділів районних, районних у мм. Києві та Севастополі, міських (крім мм. Києва та Севастополя), міжрайонних та об'єднаних територіальних підрозділів; спеціалістів регіональних управлінь;

сьома категорія - посади спеціалістів районних, районних у мм. Києві та Севастополі, міських (крім мм. Києва та Севастополя), міжрайонних та об'єднаних територіальних підрозділів.

6. Збільшити граничну чисельність працівників центрального апарату Державної податкової адміністрації на 79 одиниць, підпорядкованих їй територіальних органів - на 618 одиниць за рахунок відповідного зменшення граничної чисельності працівників Міністерства фінансів та підпорядкованих йому територіальних органів. Утворення Департаменту здійснити в межах чисельності працівників державної податкової служби, затвердженої Кабінетом Міністрів України. ( Абзац перший пункту 6 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1552 ( 1552-2001-п ) від 16.11.2001 )

F

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes