Про використання культових споруд - визначних пам'яток архітектури, які не підлягають передачі у постійне користування релігійним організаціям (09.08.2001), Детальна інформація

Про використання культових споруд - визначних пам'яток архітектури, які не підлягають передачі у постійне користування релігійним організаціям (09.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 1
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 4.3
Скачувань: 979
1005 Про використання культових споруд - визначних пам'яток архітектури, які не підлягають передачі у постійне користування релігійним організаціям (09.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 9 серпня 2001 р. N 1005

Київ

Про використання культових

споруд - визначних пам'яток архітектури, які

не підлягають передачі у постійне користування

релігійним організаціям

З урахуванням державного значення Софійського собору, Андріївської церкви, костелу Магдалини, відбудованих Успенського та Михайлівського соборів, а також зважаючи на численні звернення віруючих громадян щодо надання культових споруд - визначних пам'яток архітектури релігійним організаціям для проведення богослужінь Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Підтримати пропозицію Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики, Державного комітету у справах релігій, Київської міської та Львівської обласної державних адміністрацій щодо використання для проведення богослужінь:

B*

l

TH

десятих, великих церковних свят, особливого поминання померлих, ювілейних і пам'ятних дат, а також визначних державних і церковних подій;

костелу Магдалини (охоронний номер 345, м. Львів) - митрополією Римсько-католицької церкви на Великодні свята (два тижні), в дні дванадесятих і храмових свят, а також визначних державних подій.

2. Установити, що Софійський собор як об'єкт Національного заповідника "Софія Київська", який потребує особливого режиму експлуатації, несумісного з умовами постійно діючого храму, може використовуватися для проведення богослужінь чи інших заходів виключно в дні визначних державних або церковних подій за письмовим дозволом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики, що видається за погодженням з Державним комітетом у справах релігій, не пізніше ніж за 10 днів до проведення заходу.

3. Державному комітетові будівництва, архітектури та житлової політики, Київській міській та Львівській обласній державним адміністраціям забезпечити укладення угод про періодичне використання релігійними організаціями, зазначеними у пункті 1 цієї постанови, культових споруд на умовах, визначених Законом України "Про охорону культурної спадщини" ( 1805-14 ), а також установити контроль за їх виконанням.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 28

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes