Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких постанов Кабінету Міністрів України (09.08.2001), Детальна інформація

Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких постанов Кабінету Міністрів України (09.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.4
Скачувань: 839
Здійснення у разі виникнення надзвичайних ситуацій оперативного контролю та виміром радіоактивного і хімічного забруднення згідно з установленим регламентом у місцях проведення постійних спостережень.

Організація і проведення моніторингу стану підземних вод, включаючи їх радіоактивне забруднення.

Організація і проведення моніторингу небезпечних екзогенних геологічних процесів.

Прогнозування разом з Національною академією наук розвитку небезпечних геологічних і геофізичних процесів.

Проведення загальнодержавної класифікації потенційно небезпечних техногенних об'єктів.

Визначення критичних територій за екологічними наслідками можливих надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Розроблення методики прогнозування і оцінки екологічних наслідків можливих надзвичайних ситуацій і аварій.

Визначення оптимальної структури та єдиних технічних вимог щодо проведення постійних спостережень за техногенне небезпечними об'єктами та територіями, на яких вони були розташовані.

Розроблення та дослідне впровадження рекомендацій щодо вилучення з технологічного процесу потенційно техногенно небезпечних об'єктів різних галузей, небезпечних речовин і технологій.

Управління створенням і діяльністю таких функціональних підсистем єдиної державної системи:

державна система екологічного моніторингу навколишнього середовища;

спостереження і контроль за природними гідрометеорологічними явищами та забрудненням довкілля;

прогнозування гідрометеорологічних умов і явищ;

спостереження і контроль за рівнем забруднення підземних вод, включаючи радіоактивне;

спостереження і контроль за небезпечними екзогенними геологічними процесами;

прогнозування небезпечних геологічних і геофізичних процесів.

Держатомрегулювання

Забезпечення розроблення нормативних актів з питань ядерної та радіаційної безпеки, а також впровадження відповідних механізмів її регулювання (ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії тощо) з метою здійснення політики запобігання надзвичайним ситуаціям та гармонізації законодавства.

Визначення критеріїв і норм ядерної та радіаційної безпеки.

Організація і здійснення державного нагляду за дотриманням вимог ядерної і радіаційної безпеки та контролю за реалізацією заходів, спрямованих на запобігання аваріям на ядерних установках, об'єктах, призначених для поводження з радіоактивними відходами, уранових об'єктах.

Виконання обов'язків компетентного національного органу та пункту зв'язку, відповідального за направлення і одержання оповіщень та інформації в разі ядерної аварії, згідно з Конвенцією про оперативне оповіщення про ядерну аварію ( 995_026 ) та у рамках відповідних двосторонніх договорів з іншими країнами.

Оперативне повідомлення через засоби масової інформації про радіаційні аварії на території України, а також за її межами у разі можливості трансграничного перенесення радіоактивних речовин.

Управління створенням і діяльністю функціональної підсистеми єдиної державної системи "безпека об'єктів ядерної енергетики".

12. У Комплексній програмі поводження з радіоактивними відходами, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1999 р. N 542 ( 542-99-п ) (Офіційний вісник України, 1999 р., N 14, ст. 577):

а) в останньому абзаці пункту 3 розділу II, абзаці дванадцятому розділу VI, слова "Міненерго", "Мінекобезпеки" замінити відповідно словами "Мінпаливенерго", "Держатомрегулювання";

б) в останньому абзаці пункту 2 розділу IV слова "Міненерго, Мінекобезпеки, Комітет з питань геології та використання надр" замінити відповідно словами "Мінпаливенерго, Держатомрегулювання, Мінекоресурсів";

в) в останньому абзаці розділу V слово "Мінекобезпеки" замінити словом "Держатомрегулювання" та доповнити абзац після слова "МОЗ" словом "Мінекоресурсів";

г) в останньому абзаці розділу VIII слова "Міносвіти", "Міненерго", "Мінекобезпеки" замінити відповідно словами "МОН", "Мінпаливенерго", "Держатомрегулювання";

|) в останньому абзаці розділу IX слова "Мінекобезпеки", "Комітет з питань стандартизації, метрології та сертифікації" замінити відповідно словами "Держатомрегулювання", "Держстандарт".

13. У пункті 1 постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 1999 р. N 1249 ( 1249-99-п ) "Про порядок затвердження програми робіт щодо перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему" (Офіційний вісник України, 1999 р., N 29, ст. 1478) слова "Міністерством енергетики", "Міністерством охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки" і "Державним комітетом з питань науки та інтелектуальної власності" замінити відповідно словами "Міністерством палива та енергетики", "Міністерством екології та природних ресурсів, Державним комітетом ядерного регулювання" і "Міністерством освіти і науки".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes