Деякі питання надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям (21.08.2001), Детальна інформація

Деякі питання надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям (21.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.6
Скачувань: 1567
1091 Деякі питання надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям (21.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 21 серпня 2001 р. N 1091

Київ

Деякі питання надання державної соціальної

допомоги малозабезпеченим сім'ям

( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ

N 1741 ( 1741-2001-п ) від 27.12.2001

N 343 ( 343-2002-п ) від 16.03.2002 )

Відповідно до статті 13 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" ( 1768-14 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Положення про соціального інспектора (додається).

2. Установити, що посада соціального інспектора вводиться в штат управління праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій в межах установленої чисельності та фонду оплати праці працівників і видатків на утримання цих управлінь.

Рекомендувати виконавчим органам міських і районних у містах (у разі їх створення) рад ввести посаду соціального інспектора до штату структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення в межах установленої чисельності та фонду оплати праці працівників і видатків на утримання цих підрозділів.

3. Віднести посаду соціального інспектора управління праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до сьомої категорії посад державних службовців.

Віднести посаду соціального інспектора структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення:

виконавчих органів міських (міст - обласних центрів та м. Сімферополя, міст обласного та республіканського в Автономній Республіці Крим значення) рад до шостої категорії посад в органах місцевого самоврядування;

виконавчих органів міських (міст районного значення) рад і районних у містах рад до сьомої категорії посад в органах місцевого самоврядування. ( Пункт 3 в редакції Постанови КМ N 1741 ( 1741-2001-п ) від 27.12.2001 )

4. Міністерству праці та соціальної політики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Міністерству аграрної політики та Державному комітетові статистики розробити в поточному році методичні рекомендації щодо економічно обгрунтованих критеріїв визначення особистого підсобного господарства як такого, що має приносити дохід, нормативів доходів від земельних ділянок, наданих для ведення городництва, сінокосіння, випасання худоби, та земельної частки (паю), виділеної внаслідок розпаювання землі, а також щодо оцінки рівня життя малозабезпечених сімей, що звертаються за призначенням державної соціальної допомоги.

Міністерству праці та соціальної політики з урахуванням методичних рекомендацій затвердити форму акта обстеження малозабезпеченої сім'ї, що звертається за призначенням соціальної допомоги.

5. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2000 р. N 211 ( 211-2000-п ) (Офіційний вісник України, 2000 р., N 5, ст. 178).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 21 серпня 2001 р. N 1091

ПОЛОЖЕННЯ

про соціального інспектора

1. Соціальний інспектор - посадова особа управління праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністрацій, структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських і районних у містах (у разі їх створення) рад, наділена повноваженнями із здійснення контролю за правильністю надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, державної допомоги сім'ям з дітьми і субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (далі - соціальна допомога), та використання коштів державного бюджету, спрямованих на цю мету. ( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 343 ( 343-2002-п ) від 16.03.2002 )

2. Соціальний інспектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також цим Положенням.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes