Про проведення розрахунків з бюджетом підприємств паливно-енергетичного комплексу та відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу (19.09.2001), Детальна інформація

Про проведення розрахунків з бюджетом підприємств паливно-енергетичного комплексу та відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу (19.09.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7
Скачувань: 775
1210 Про проведення розрахунків з бюджетом підприємств паливно-енергетичного комплексу та відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу (19.09.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 19 вересня 2001 р. N 1210

Київ

Про проведення розрахунків з бюджетом

підприємств паливно-енергетичного комплексу

та відшкодування податку на додану вартість

підприємствам гірничо-металургійного комплексу

З метою забезпечення погашення податкового боргу з податку на додану вартість підприємствами паливно-енергетичного комплексу та прискорення розрахунків бюджету з відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок проведення розрахунків з бюджетом підприємств паливно-енергетичного комплексу та відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу (далі - Порядок), що додається.

Для проведення розрахунків приймаються непогашені:

податковий борг з податку на додану вартість підприємств паливно-енергетичного комплексу станом на 1 вересня 2001 року;

кредиторська заборгованість підприємств гірничо-металургійного комплексу за спожиті паливно-енергетичні ресурси та електричну енергію станом на 1 квітня 2001 року.

Відшкодування податку на додану вартість підприємствам гірничо-металургійного комплексу здійснюється в межах заборгованості, яка виникла після 1 січня 2001 р., обліковується станом на 1 вересня 2001 р. та не погашена на дату проведення розрахунків.

2. Міністерству палива та енергетики, Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", Міністерству промислової політики, Державному казначейству забезпечити відкриття рахунків в органах Державного казначейства підприємствам паливно-енергетичного та гірничо-металургійного комплексу, а також в установах уповноваженого банку, що обслуговують енергопостачальні компанії та державне підприємство "Енергоринок", для проведення розрахунків відповідно до Порядку.

3. Національній комісії регулювання електроенергетики вирішити питання щодо встановлення порядку затвердження за поданням Міністерства палива та енергетики алгоритмів розподілу коштів для розрахунків, які провадитимуться згідно з цією постановою. Залучені кошти державного бюджету розподілу не підлягають.

4. Міністерству фінансів, Державному казначейству під час проведення розрахунків з бюджетом відповідно до Порядку враховувати їх як надходження до державного бюджету в грошовій формі.

5. Міністерству палива та енергетики разом з державним підприємством "Енергоринок" і уповноваженим банком забезпечити контроль за проходженням коштів через рахунки енергопостачальних компаній та державного підприємства "Енергоринок" до державного бюджету згідно з цією постановою.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 37

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 19 вересня 2001 р. N 1210

ПОРЯДОК

проведення розрахунків з бюджетом підприємств

паливно-енергетичного комплексу та відшкодування

податку на додану вартість підприємствам

гірничо-металургійного комплексу

Умови проведення розрахунків та їх учасники

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes