Про затвердження Тимчасового положення про мінімальні ставки гонорару та авторської винагороди за фільми, що створюються за державним замовленням на кіностудіях України (26.09.2001), Детальна інформація

Про затвердження Тимчасового положення про мінімальні ставки гонорару та авторської винагороди за фільми, що створюються за державним замовленням на кіностудіях України (26.09.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.8
Скачувань: 759
Після прийняття готового 175 відсотків суми, сплаченої за фільму оригінальну музику, яка написана

для конкретного фільму і

використана в цьому фільмі

До категорії А музичних ігрових фільмів належать фільми, в основу режисерського сценарію яких покладено лібрето мюзиклу, опери чи балету і в яких музика створюється та записується заздалегідь з метою подальшої зйомки епізодів під записану музику.

До категорії Б музичних ігрових фільмів належать фільми, у драматургії яких не менш як 40 хвилин відводиться звучанню оригінальної музики, значна частина якої записується заздалегідь з метою подальшої зйомки епізодів під записану музику.

44. Композитор, з яким укладено договір про створення оригінальної музики до фільму, повинен виконати весь обсяг робіт з музичного оформлення, в тому числі розроблення експлікації музики, музичних ескізів та написання партитури, а також брати участь у виробництві фільму, озвученні, монтажі та перезаписуванні фонограми.

Мінімальні ставки гонорару за оригінальну музику і музичне оформлення фільму визначаються виконавцем державного замовлення в межах сум, установлених цим Тимчасовим положенням, з урахуванням жанру, категорії фільму, кваліфікації композитора та кількості хвилин звучання музики, яка використана у фільмі.

45. За розроблення експлікації оригінальної музики і плану музичного оформлення композитору сплачуються кошти, які зараховуються до мінімальної ставки гонорару за написання музики до фільму, в таких розмірах:

до повнометражного ігрового фільму - 350 гривень;

до музичного ігрового фільму - 500 гривень.

46. У разі коли фільм не прийнято з причин, незалежних від композитора, мінімальна ставка гонорару, яка сплачується після прийняття готового фільму, визначається в розмірі 75 відсотків сум, зазначених у пункті 43 цього Тимчасового положення.

47. Мінімальна ставка гонорару за оригінальну музику, спеціально створену для короткометражного ігрового та музичного ігрового фільму, обчислюється шляхом ділення на 8 сум, зазначених у пункті 43 цього Тимчасового положення відповідно для ігрового і музичного ігрового фільму, та множення одержаної частки на кількість частин у фільмі.

48. Мінімальні ставки гонорару за оригінальну музику, спеціально створену для анімаційних фільмів сплачуються у таких розмірах:

а) повнометражний анімаційний фільм:

------------------------------------------------------------------

| Мінімальна ставка гонорару

------------------------------------------------------------------

Після прийняття 120 гривень за хвилину звучання музичної партитури оригінальної музики, але не більш як 3285

гривень

Після прийняття 75 відсотків суми, сплаченої за готового фільму оригінальну музику, яка створена для

конкретного фільму і використана в цьому

фільмі

б) короткометражний анімаційний фільм:

------------------------------------------------------------------

| Мінімальна ставка гонорару

|----------------------------------------

| за одну | за дві | за три | за чотири

| частину | частини | частини | частини

------------------------------------------------------------------

Після прийняття музичної 120 гривень за хвилину звучання партитури оригінальної музики, але не більш як:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes