Про впорядкування відшкодування податку на додану вартість та розрахунків з бюджетом (26.09.2001), Детальна інформація

Про впорядкування відшкодування податку на додану вартість та розрахунків з бюджетом (26.09.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.4
Скачувань: 723
1270 Про впорядкування відшкодування податку на додану вартість та розрахунків з бюджетом (26.09.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 26 вересня 2001 р. N 1270

Київ

Про впорядкування відшкодування податку на

додану вартість та розрахунків з бюджетом

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ

N 1659 ( 1659-2001-п ) від 13.12.2001 )

З метою впорядкування операцій щодо відшкодування податку на додану вартість та розрахунків з бюджетом Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок проведення розрахунків щодо відшкодування сум податку на додану вартість у частині, що належить зарахуванню на поточний рахунок платника податку (додається).

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 7 грудня 1999 р. N 2215 ( 2215-99-п ) "Про деякі питання відшкодування сум податку на додану вартість та впорядкування розрахунків з бюджетом" (Офіційний вісник України, 1999 р., N 49, ст. 2409).

3. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Міністерство фінансів, Державне казначейство та Державну податкову адміністрацію.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 34

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 26 вересня 2001 р. N 1270

ПОРЯДОК

проведення розрахунків щодо відшкодування сум податку

на додану вартість у частині, що належить зарахуванню

на поточний рахунок платника податку

1. Відповідно до цього Порядку проводиться відшкодування сум податку на додану вартість у частині, що належить зарахуванню на поточний рахунок платника податку (далі - суми податку).

2. Операції з відшкодування сум податку здійснюються на підставі даних декларації з податку на додану вартість, що подається платником до органу державної податкової служби за місцем реєстрації, і стосуються лише тих платників, у яких настали терміни відшкодування податку на додану вартість згідно із законодавством.

3. Відшкодування сум податку проводиться:

у рахунок погашення заборгованості кредитора (кредиторів) платника податку з платежів до державного бюджету;

у рахунок погашення платнику податку наданих йому або його кредитору (кредиторам) кредитів, залучених під гарантії держави, та бюджетних позичок, не сплачених на дату проведення відшкодування, в порядку, визначеному Державним казначейством.

4. У разі відшкодування сум податку в рахунок погашення заборгованості кредитора (кредиторів) платника податку з платежів до державного бюджету розрахунки здійснюються між органом державної податкової служби за місцем реєстрації платника податку, якому проводиться відшкодування з бюджету податку на додану вартість, та кредитором (кредиторами) платника, у якого на дату проведення відшкодування є заборгованість перед державним бюджетом. Відшкодування платнику податку сум податку проводиться одночасно з погашенням його кредитору (кредиторам) заборгованості з платежів до державного бюджету. ( Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1659 ( 1659-2001-п ) від 13.12.2001 )

5. Розрахунки здійснюються таким чином:

а) платники податків - учасники розрахунків готують схеми розрахунків та інформують про них Державну податкову адміністрацію і Державне казначейство. З метою здійснення контролю за проведенням розрахунків схеми розрахунків на суму понад 300 тис. гривень обов'язково погоджуються з Державним казначейством та Державною податковою адміністрацією, а на менші суми - з їх відповідними територіальними органами. До схем розрахунків обов'язково додаються:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes